У проекті для переселенців «Новий відлік» завершився етап відбору учасників

Днями завершився етап відбору учасників бізнес-інкубатора для переселенців «Новий відлік», який у Львові організовують ГО «Клуб Ділових Людей» та міжнародний фонд «Відродження». Зі 153 переселенців, які подавали заявки, експертна комісія погодила для участі всього 60, для яких з наступного тижня розпочинається інтенсивний бізнес-курс. Після завершення курсу відбуватиметься конкурс бізнес-планів та визначення 15-ти учасників, які отримають грант у розмірі до 100 000 грн. для розвитку власної бізнес-ідеї.

Попередньо всі учасники проходили співбесіду з координаторами проекту та заповнювали анкету учасника з даними про бізнес-ідею та розуміння її реалізації. З огляду на цю інформацію, експертна комісія визначила учасників, які найбільш готові до реалізації власного бізнесу.

«Ми відбирали ті ідеї, власники яких готові працювати – у них горять очі, і вони, незважаючи на обставини, не припиняють докладати зусиль для здійснення своїх мрій. Сподіваємося, у вересні на етапі захисту бізнес-планів у Львові з’явиться як мінімум 50 нових підприємців», – відзначила керівник експертної комісії Христина Яблонська.

Серед відібраних учасників проекту найбільше переселенців із АР Крим (55 %). З Донецької та Луганської областей трохи менше – відповідно 30 % та 15 %. Що цікаво, більшість учасників жінки – 62%. Якщо говорити детальніше про проекти, то багато учасників «Нового відліку» готові розвивати сільське господарство. Є й такі, які планують братися за виробництво медичних засобів, унікальних для Львова сфер послуг тощо. Багато переселенців розвиватимуть власне хобі, яке переходить у самозайнятість та у повноцінний бізнес-проект.

«Перевага була в тих учасників, які пропонували ідеї з перспективою створення нових робочих місць. Окрім того, учасники комісії зважали на затребуваність товару чи послуги на ринку Львова. Приємно, що навіть в рамках анкети апліканти намагалися адаптовуватися до сучасних умов ведення бізнесу, що підтверджує їхню готовність до бізнесу в різних умовах», – зауважила спостерігач відбіркової комісії та керівник Західноукраїнського представництва фонду «Відродження» Оксана Дащаківська.

Відповідно до досвіду та підготовленості учасників, у межах проекту буде сформовано три паралельні групи із 15-20 осіб: для підприємців з досвідом, підприємців-початківців та тих, хто був найманим працівником, а тепер хоче розпочинати власну справу.

Перелік учасників, які пройшли етап відбору: http://goo.gl/qqIc3P.

Експертна комісія складалася з підприємців та громадських діячів Львова.

Нагадаємо, 11 червня 2015 року представники проекту для переселенців «Новий відлік» оголосили про початок діяльності. Основною умовою участі в проекті була відповідність цільовій аудиторії (Донецька, Луганська області та Крим) і бажання почати або активно розвивати власний бізнес.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: