Дві особи отруїлись чадним газом у Львові

3 липня о 21:02 год. у м. Львові на вул. Шолом-Алейхема в квартирі отруїлися чадним газом 2 особи, 1996 і 1992 років народження. У потерпілих – легкий ступінь отруєння, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

Потерпілих було доставлено до Львівської обласної клінічної лікарні, де після проходження барокамери вони від госпіталізації відмовились.

Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили подачу газу до квартири. Причина отруєння – з’ясовується.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради ще раз звертається до всіх мешканців міста – споживачів газу – з проханням суворо дотримуватися правил користування газом у побуті. Газ вибухонебезпечний, і найменше порушення правил може призвести до трагедії з людськими жертвами – вибуху, пожежі, отруєння та руйнування.

Пам’ятайте, що для безпечного використання газу і повного його згорання необхідно забезпечити інтенсивне надходження повітря. Ось чому дуже важливо не закривати вентиляційні решітки і не заклеювати кватирки в приміщенні, де встановлені газові прилади. Не користуйтеся газовою плитою для обігріву приміщення – при тривалій роботі газової плити повітря забруднюється шкідливими продуктами згорання газу. Нагадуємо, що продукти згорання газу, зокрема чадний газ, не мають кольору, запаху, але дуже отруйні у будь-якій концентрації. Підіймаючись догори, чадний газ довгий час знаходиться у приміщенні. При вмісті його 1% у повітрі, смерть усього живого настає через хвилину.

Звертайте особливу увагу на небезпеку користування газовими приладами з відводом продуктів згорання газу в димарі, особливо у дні, коли посилюються пориви вітру та трапляються перепади тиску в атмосфері. При користуванні цими газовими приладами необхідно стежити за наявністю тяги в димарях і самих приладах (котлах, печах, колонках), як перед вмиканням, так і під час їх роботи. Не допускайте обмерзання димаря. Не залишайте без нагляду увімкнені газові прилади, навіть на короткий час.

При загасанні опалювального приладу (котла), необхідно перекрити крани на приладі та ретельно провітрити приміщення, після чого провести повторне розпалювання котла.

При всіх нещасних випадках, пов'язаних із використанням газу (вибух, пожежа, отруєння), слід зателефонувати в одну з міських служб: швидку допомогу — 103, пожежну — 101, газову — 104, міліцію — 102.

Пам'ятайте! Будь-яка з цих служб повідомить решту, і вони прибудуть на місце події.

До прибуття швидкої медичної допомоги потерпілому слід надати першу долікарську допомогу. При опіках потерпілого слід перемістити в безпечне місце і захистити уражені місця від зовнішнього середовища. Захисними засобами можуть бути будь-які стерильні матеріали (бинти, марля), чисті й випрасувані простирадла, покривала, скатертини.

Неприпустимо очищати шкіру від прилиплого чи погорілого одягу, розрізувати пошкоджені ділянки тіла, щоб у рану не занести інфекцію.

Опіки часто супроводжуються шоком. У цьому випадку потерпілому слід дати 20 крапель Зеленіна чи настойки валеріани, каву чи міцний чай. Треба також забезпечити спокій до приїзду лікаря.

Нагадуємо, що дотримання цих правил може зберегти ваше життя.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: