Посадовці ГПУ та прокуратури Київщини попалися на великому хабарі (подробиці, фото)

Заступник голови слідчого управління Генпрокуратури Володимир Шапакін і заступник прокурора Київської області Олександр Корнієць затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав депутат Ради від "Блоку Петра Порошенко" Мустафа Найєм.

Скандал в Генпрокуратуре. В Киеве задержаны первый заместитель главы следственного управления ГПУ Владимир Шапакин и зам...

Posted by Mustafa Nayyem on 6 липня 2015 р.

"За моєю інформацією, при затриманні у чиновників було виявлено в загальній складності близько 500 тис. дол. США, а також коштовності та цінні папери", – повідомив він.

Иллюстрация к предыдущему посту))) фигуранты дела: первый замначальника главного следственного управления ГПУ Шапакин и заместитель прокурора Киевской области Корниец.

Posted by Вячеслав Константиновский on 6 липня 2015 р.

Зокрема, за словами Найєма, під час обшуку у Шапакіна було знайдено:

– $130 тис. в кабінеті;

– $30 тис. і €22 тис. у будинку;

– $170 тис. і 500 тис. грн в квартирі;

– документи на депозитні вкладення на суму 800 тис. грн, а також незареєстровану вогнепальну зброю та боєприпаси.

При обшуку у Корнійця, за його словами, також було знайдено 35 пакетів з діамантами загальною кількістю 65 каменів.

У свою чергу позафракційний депутат В'ячеслав Константіновський розмістив на своїй сторінці у Facebook фотографії вилучених при обшуку грошей, а СБУ опублікувала у Твіттері фото вилучених коштовностей.

Депутат також повідомив, що за результатами цієї операції перший заступник Генпрокурора Володимир Гузир доручив порушити кримінальну справу стосовно Сакварелідзе за статтею "захоплення державних установ".

"Справа в тому, що в ході затримання чиновників був використаний загін "Альфа", яким довелося виламувати двері в кабінетах затриманих чиновників", – написав він.

Пізніше президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook підтвердив факт "проведення спецоперації з протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та прокуратури Київської області".

Порошенко також розмістив фото, на якому йому про цю операцію доповідають Грицак, Сакварелідзе та Гузир. На столі перед ними лежать, ймовірно, фотографії вилучених при обшуку речей.

Керівництво ГПУ та СБУ доповіли про проведення спецоперації з протидії корупції у центральному апараті Генпрокуратури та...

Posted by Петро Порошенко on 6 липня 2015 р.

Згідно з інформацією, яка пізніше з'явилася на сайті президента, Гузир повідомив, що затримання зазначених осіб відбулося вранці 5 липня.

"Під час проведених обшуків до зазначених осіб виникло багато питань, пов'язаних із значними, у порівнянні із зарплатнею державного службовця, сумами грошей у національній та іноземній валюті та інші питання. Їм було оголошено про підозру. Сьогодні буде вирішено питання достатності доказів для постановки перед судом щодо обрання їм найсуворішого запобіжного заходу", – сказав він.

У свою чергу Грицак додав, що при обшуку були вилучені "астрономічні суми".

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: