Садовий з’їздив на Наукову (відео)

У Львові тривають ремонтні роботи доріг, тротуарів, прибудинкових територій, замовниками яких виступають районні адміністрації. Сьогодні міський голова Львова оглянув виконання робіт на вул Науковій, 105, повідомила прес-служба ЛМР.

У Франківському районі ремонтують міжквартальний проїзд на вул. Науковій, 102. Роботи виконує ЛКП «ШРП Франківського району».

Станом на сьогодні тут облаштовано 240 м. кв. тротуару (плитка типу ФЕМ) і 70 м. кв. проїжджої частини (бруківка) та встановлено 180 м п бордюру. Залишилось облаштувати 700 м кв проїжджої частини (бруківка) та встановити 140 м п бордюру.

«Цього року ми значну частину коштів виділили на кожен район міста Львова на хідники і на міжбудинкові дороги, які, на жаль, у достатньо поганому стані. Тому робимо у першу чергу там, де є школа чи садочок, щоб діти нормально могли йти на заняття, там, де є церква. Зараз ми знаходимось на вул Науковій. Тут великий об’єм роботи роблять. Загалом по Франківському району – це 12 млн грн, які ми цього року запланували. Якщо буде все нормально, на сесії кошти ще додамо, щоб можна було зробити більше робіт.

Ця плитка себе добре показує. Це краще, ніж асфальт. 10-15 років є гарантії, а також це наш львівський виробник і всі гроші залишаються у нас в місті, надаємо робочі місця, робимо усе власними силами, наші ШРП та ЛКП. Людям це подобається, але хотілось би, аби біля кожного будинку міста Львова була викладена хороша бруківка, щоб люди мали стимул поставити біля під’їзду лавочку. Важливо, щоб ареал проживання був комфортним», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Орієнтовна загальна сума об’єкту на вул. Науковій, 102 – 475 тис грн (ремонт тротуару – 240 м кв, дороги – 770 м кв). Як розповів голова Франківської районної адміністрації Руслан Кандибор, цю дорогу не ремонтували ніколи. «На мою думку, ремонту тут ніколи не проводилось з часів забудови», - сказав Руслан Кандибор.

Ще тривають роботи на вул.Лазаренка, 7, В.Великого, 35 та заплановано також відремонтувати тротуар на вул.Єфремова. «Це все, на що нам вистачить грошей. Цього року нам виділили на вуличну мережу понад 12 млн грн. На сьогодні робіт виконано на 10 млн грн. Якщо буде до фінансування, то ремонтуватимемо ще додаткові об’єкти», - зазначив Руслан Кандибор.

Загалом, на сьогодні у Франківському районі відремонтовано майже 17 тис. м.кв. хідників та дорожнього покриття.

«Що буде у фіналі – не будемо забігати наперед, але в середньому по району ми виділяли 10-12 млн на ремонти, але будемо ще додавати за результатами розгляду бюджету у першому півріччі. Це дуже важливо, бо доходить до мешканця безпосередньо, до його під’їзду, бо не кожен їздить машиною, а пішки ходить кожен. Особливо важливо ці роботи зробити до вересня – біля шкіл та садочків, щоб мешканці відчули повагу.

Насправді міжквартальні дороги вже зроблені у кожному районі по 3-5 ареалів і більше. На вул Науковій зроблено, на вул В. Великого, навпроти податкової. Але треба ще. Звичайно, що ми не можемо за один рік зробити весь об’єм. Чому ми уможливили роботу по хідниках, міжквартальних проїздах? Бо великий об’єм роботи проведено по магістральних дорогах. Але і там треба робити. Усе має бути збалансовано – і для пішоходів, і для водіїв.

По районах роботи виконують наші ШРП та ЛКП, які вже мають хороший досвід і з яких ми можемо спитати. Їхні ціни на порядок дешевші, ніж ціни, які пропонують приватники», - розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

Також мер уточнив, що кошти на проведення ремонтних робіт для районних адміністрацій можуть бути збільшені уже на найближчому засіданні сесії – 14 липня. Адже у першому півріччі зафіксовано перевиконання надходжень до міського бюджету.

«Все буде залежати від тих рішень, які ми приймемо на сесії міської ради 14 липня. Залежить, які кошти ми куди скеруємо, бо маємо перевиконання бюджету за перше півріччя. Всі ці кошти підуть на найбільш необхідні речі», - додав Андрій Садовий, міський голова Львова.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: