Вищі навчальні заклади, що надають неякісну освіту, ми закриємо

Вищі навчальні заклади, які надають неякісну освіту, закриють по усій Україні. Уже зараз перестало функціонувати понад 70 українських університетів і філій. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергй Квіт під час зустрічі з головою Львівської обласної державної адміністрації Олегом Синюткою, що відбулася у понеділок, 6 липня.

Також присутні обговорили питання реформування професійно-технічної освіти та оптимізацію мережі малокомплектних шкіл в Україні. "Скорочення мережі малокомплектних шкіл – це ті кроки, які необхідно робити, - зазначив Сергій Квіт. - Є школи, де вчиться лише четверо дітей. За такої системи освіти, ці діти ніколи не зможуть вступити в університети". Водночас Сергій Квіт наголосив, що молодша школа залишиться у селі, йдеться про оптимізацію лише старшої, профільної школи.

Окрім того, голова Львівської ОДА наголосив на важливості реформування професійної освіти. "Уже зараз ми починаємо реформувати професійно- технічну освіту на Львівщині, - наголосив Олег Синютка. - Адже система профтехосвіти повинна відповідати сучасним вимогам ринку праці. Є частина підприємств, які на своїх виробництвах створили власні навчальні бази, оскільки їм потрібні кваліфіковані спіціалісти. Існує також система профтехосвіти. Тому потрібно напрацювати спільну позицію освіти та керівників підприємств щодо потреб на ринку праці".

Сергій Квіт розповів, що розроблено законопроект, прийняття якого дасть змогу реформувати професійну освіту в Україні. Зокрема, він повідомив, що у цьому проекті передбачено створення на рівні областей багатопрофільних регіональних центрів, до яких увійдуть представники бізнесу, державних підприємств, місцевої влади та закладів професійної освіти. І саме вони спільно визначатимуть, які професії актуальні на місцях.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: