Перший жіночий форум з ВІЛ та СНІДу обговорить поширення інфекції серед жінок

Завтра, 8 липня, у Львові відбудеться брифінг організаторів Першого Національного жіночого форуму з ВІЛ та СНІДу з міжнародною участю. В ході заходу організатори та партнери представлять цілі і завдання Форуму, очікувані результати та подальші кроки після його проведення. Брифінг відбудеться о 9:00 у готелі «Дністер» (вул. Матейка, 6, конференц-зал «Олександер», 1-й поверх), повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

«На сьогодні в Україні темпи поширення ВІЛ-інфекції серед жінок перевищують темпи поширення вірусу серед чоловіків. Безумовним чинником цього процесу є недостатня увага до гендерних аспектів, пов’язаних з розвитком епідемії ВІЛ/СНІД. Жіноче лідерство має зіграти ключову роль у призупиненні цієї тенденції і епідемії взагалі, бо ми, жінки-лідерки, чітко усвідомлюємо, що боротьба з ВІЛ, гендер і права людини, особливо жінок і дівчат, є невід’ємними складовими однієї проблеми. Тому нам необхідно взяти на себе роль лідерів для досягнення Цілей Розвитку Тисячоліття в нашому регіоні», – говорить Ірина Борушек, голова правління ВБО «Позитивні жінки».

Цілі розвитку тисячоліття – це вісім міжнародних цілей розвитку, прийнятих у 2001 році країнами-членами ООН і яких заплановано досягнути до кінця 2015 року. П’ята ціль для України – це обмеження поширення ВІЛ-інфекції/СНІДу та туберкульозу і започаткування тенденції до скорочення їх масштабів.

Чи досягла Україна цілей і що буде поставлено на Порядок денний після 2015 року – про це та про інші дотичні проблеми говоритимуть учасники Форуму. За даними, опублікованими в останньому бюлетені Міністерства охорони здоров’я «ВІЛ-інфекція в Україні», зазначається суттєвий приріст вперше зареєстрованих випадків ВІЛ-інфекції за рахунок жінок зі статевим шляхом інфікування. Практично в усіх регіонах України спостерігається негативна тенденція до збільшення випадків пізнього виявлення осіб з клінічними ознаками ВІЛ-інфекції (у ІІІ-ІV стадіях) серед вагітних (по Україні – 16,9%).

Організаторами Першого Національного жіночого форуму є ВБО «Об'єднання жінок України, яких торкнулася епідемія ВІЛ». Організація «Позитивні жінки», створена у 2011 році в Україні, об'єднує жінок, яких торкнулася епідемія ВІЛ/СНІДу, для створення рівних можливостей участі у прийнятті рішень на всіх рівнях та з метою формування активної життєвої та громадянської позиції.

Контактна особа: Аліна Ярославська, +380 67 630 35 34, [email protected].

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: