На Львівщині відзначать 71-річницю створення УГВР

12 липня 2015 року у с. Сприня Самбірського району відбудуться святкування з нагоди 71-річниці створення Української Головної Визвольної Ради, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛОДА.

Заходи приходитимуть на території спортивно-туристичного оздоровчого комплексу "Прикарпаття". Зокрема о 13:00  розпочнеться урочиста хода учасників святкування до пам`ятника засновникам УГВР, покладання квітів  та поминальна панахида. Опісля відбудуться урочисте віче та святковий концерт.

Окрім того, 9 липня у селі Сприня стартує Друга військово-патріотична гра "Ігри Нескоренихих", у якій змагатимуться учнівські команди шкіл Самбірського, Мостиського, Городоцького, Пустомитівського районів та міста Львова. Команди цього року змагатимуться у конкуренціях впоряду, стрільби, повстанського біатлону, перетягування линви, розпалювання багаття, перегонів, гирьового спорту, армреслінгу, відуну та повстанської пісні.

Учасники змагань також візьмуть участь у піших походах до історичних місцевостей Самбірщини, Старосамбірщини та Дрогобиччини, які пов’язані з національно-визвольною боротьбою українського народу в період Другої світової війни.

Завершаться святкування річниці створення УГВР експозицією у музеї-криївці, демонстрацією історико-документальних фільмів про національно-визвольний рух у період Другої світової війни та спогадами очевидців.

Довідка:

УГВР (Українська Головна Визвольна Рада) – орган політичного керівництва українським визвольним рухом, який оголосив себе "верховним органом українського народу в його революційно-визвольній боротьбі", утворений в Україні наприкінці другої світової війни з ініціативи УПА й рев. ОУН (ОУН(б)). Метою організаторів було створення ширшої суспільно-політичної бази для боротьби збройного підпілля проти німців і більшовиків та притягнення до неї кадрів з-поза ОУН, хоч остання залишалася організаційною й ідеологічною базою УГВР.

Установчі збори УГВР відбулися 11 - 15 липня 1944 року поблизу сіл Недільна та Сприня на Самбірщині під охороною відділів УПА.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: