На Дрогобиччині пропонують оптимізувати галузь освіти

Під час наради із структурними підрозділами райдержадміністрації та службами району, яку провів голова РДА Максим Лісогор, йшлося про підсумки господарського комплексу в першому півріччі цього року. Окремо обговорювався стан функціонування галузі освіти.

Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Дрогобицької РДА

Після доповіді в.о. керівника відділу освіти Івана Стецка голова райдержадміністрації зазначив, що така велика і важлива сфера як освіта у районі перебуває в критичному стані. Кадрова політика попередніх років, коли педагогічні працівники працевлаштовувалися на неповну зайнятість (від 1-ї до 8-ми годин) спричинила значні фінансові проблеми та навантаження на бюджет. Тому Максим Лісогор доручив керівнику освіти негайно впорядкувати штат галузі, провести необхідні заходи з оптимізації, щоб наприкінці року не загнати ситуацію в безвихідь.

Очільник району поставив також завдання укласти з підприємцями, які здійснювали харчування школярів, угоди на оренду харчоблоків. Це необхідно зробити для того, щоб не занапастити обладнані шкільні їдальні. “Потрібно зберегти діючі харчоблоки, де діти зможуть купити собі гарячий обід чи булочку. І коли з'являться кошти для безкоштовного харчування пільгових категорій, не доведеться шукати, хто, де і на яких умовах їх буде харчувати,”- сказав голова райдержадміністрації.

Максим Лісогор наголосив на необхідності більш активної роботи відділу для забезпечення шкіл твердим паливом та впровадження заходів з енергозбереження.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: