У Дрогобицькій РДА обговорили проблемні питання при виконанні мобілізації

У Дрогобицькій РДА відбулася розширена нарада з головами та секретарями сільських та селищних рад, яку провів голова Дрогобицької райдержадміністрації Максим Лісогор.

Питання, що розглядалося на нараді - забезпечення шостої хвилі мобілізації в районі. У своєму виступі начальник відділу Дрогобицько-Бориславського об'єднаного районного військового комісаріату Ігор Мицавка проаналізував стан проведення п’ятої хвилі мобілізації в районі.

Серед причин невиконання завдання щодо оповіщення, призову та поставки військовозобов’язаних до військових частин він назвав відсутність значної кількості військовозобов’язаних за місцем проживання, більшість з них виїздять на сезонні роботи за кордон. Також він наголосив на важливості співпраці військкомату та органів місцевого самоврядування щодо оповіщення мобілізованих. На жаль, є сільські ради, де станом на 6 липня, ще не вручено жодної повістки, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ДРДА.

Міжрайонний прокурор Володимир Павич підкреслив, що потрібно активізувати роз’яснювальну роботу серед населення району військовозобов’язаних та їх родичів щодо необхідності виконання вимог законів України про проведення мобілізації із залученням громадських активістів, депутатів та вжиття заходів щодо оперативного реагування на факти порушення законодавства у цій сфері.

Підводячи підсумок наради, голова РДА Максим Лісогор звернув увагу присутніх на необхідності налагодження тісної взаємодії усіх учасників мобілізаційних завдань, адже їх виконання забезпечить заміну мобілізованих у третю хвилю військовослужбовців у зоні АТО.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: