У Львові відновлять дах музею Пінзеля

У Львові реконструюють пл. Митну та від реставрують музей Пінзеля. 1 липня на площі розпочалися будівельні роботи – тут упродовж місяця «Львівводоканал» прокладатиме нові водопровідні мережі. Також розпочались підготовчі роботи з заміни даху музею Пінзеля, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

«Ми плануємо прокласти 250 погонних метрів водопроводів різних діаметрів та провести санацію діючого колектора. Роботи триватимуть упродовж липня. Вартість робіт – близько 1 млн грн. Третину коштів заплатить підприємство, решту – місто», – розповів директор ЛМКП «Львівводоканал» Валентин Вольський.

Загалом реконструкція площі Митної триватиме 2 роки. Реконструкція передбачає пониження площі, заміну верхнього покриття, заміну усіх комунікацій, оновлення фонтану, влаштування вуличних меблів та висадку нових зелених насаджень. Замовником робіт з реконструкції площі та ремонту даху виступає управління охорони історичного середовища ЛМР.

Про те, як зміниться площа, розповіла начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко. «Площа характерна тим, що вона є транзитна, але немає місця, де можна відпочити. Вона повинна мати таке місце. Цю площу формують дуже важливі об’єкти, передусім костел Кларисок, а він ніби загубився тут, його не видно. Цим проектом хотіли б ці 2 теми об’єднати: щоб площа перестала бути транзитною, а багатофункційною, і щоб цей об’єкт був тут найголовніший. І це буде зроблено завдяки плануванню площі і завдяки світловим точкам, які будуть вмощені в покриття площі і будуть концентруватися в напрямку входу в Музей. Крім того, буде збільшена кількість зелених насаджень і газонів, буде більше місць для сидіння. Нагадаю, зрізали дві тополі, було багато дискусій, але їх треба було зрізати, бо там багато комунікацій, які треба міняти, і нищились фундаменти будівель від великих кореневищ. Будуть висаджені нові дерева, котрі створять тут затишок і тінь, які потрібні на такій площі. Будемо боротися і з голубами, які зараз панують на цій площі. Існуючий фонтан залишається, так вирішено більшістю голосів. Серед аргументів - фонтан характерний для свого часу і повинен залишитися таким, яким він є. Але буде доповнений більш сучасним фонтаном. Буде змінений і підземний перехід. Не передбачені на цій площі і МАФи», - розповіла Лілія Онищенко.

Попередня вартість реконструкції площі складає 6 млн. «Ми передбачаємо використання якісних матеріалів, дороговартісним є монтування світла і фонтан», - додала Лілія Онищенко.

Цього року заплановано завершити роботи з реконструкції та заміни даху в Музеї. Уже розпочались підготовчі роботи, завершити їх планують у вересні цього року. Тендер на виконання робіт виграло підприємство «Центр-Комплекс». Попередня вартість ремонту даху становить 3 млн 52 тис.

Паралельно тривають переговори з ЛОДА щодо фінансування робіт з відновлення фасаду Музею. Зараз важливо розпочати підготовку проекту з реставрації внутрішньої частини Музею, зокрема, відновлення цінного стінопису.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: