Діти загиблих Героїв вирушають на канікули до Данії

У п'ятницю, 10 липня, група дітей, чиї батьки загинули або зникли безвісти в АТО, вирушають на відпочинок до Данії. Табір триватиме з 12 до 25 липня 2015 року. В Данії перебуватимуть 45 дітей зі всієї України, віком від 8 до 13 років. Проживатимуть в родинах діаспори. Табір організовано виключно за кошти жертводавців Данії та України, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Особливістю цього табору є те, що всі події для дітей проводитимуть в ігровій формі на тему відомої казки «Аліса в країні чудес».

Програма відпочинку дітей у Данії дуже насичена: діти робитимуть карту України, відвідають зоопарк і LEGOLAND, гратимуть у крікет і плаватимуть у басейні, матимуть насичений день, присвячений Данії та сільському господарству, відвідають норкову та курячу ферму. Також команда потрапить на море і запускатиме повітряного змія (детальну програму додано у прикріпленому файлі).

Завтра о 14:00 год. в Ринку зброї «Під Арсеналом» (вул. Підвальна, 5) відбудеться прес-конференція організаторів табору для дітей Героїв. Журналісти також зможуть поспілкуватися з дітьми, які поїдуть до Данії.

Сторона, яка запрошує — організація «Lastivka — Ukrainian Youth Organization of Denmark» (офіційна організація в Данії, яка представляє українську діаспору) з локальними відділеннями в Ікасті та Ольборзі. Співорганізатор в Україні — ГО «Допомога дітям Героїв» (волонтерська організація, яка залучає громадськість до підтримки та допомоги дітям учасників АТО).

У п'ятницю, 10 липня, діти з різних міст України прибуватимуть до Львова. Більшіть з них будуть в нашому місті вперше. О 15:00 діти матимуть обід в клубі «Під Арсеналом» (вул. Підвальна, 5), о 19:00 буде вечеря. Автобус виїжджатиме з вул. Винниченка о 21:00.

Діти матимуть зупинку у Вроцлаві (Польща) і зустріч з директором Почесного консульства України у Польщі Артемом Зозулею. Українські студенти проведуть їм екскурсії. Після Вроцлава діти поїдуть на місце проведення табору — в міста Ікаст та Ольборг у Данії.

Табори такого типу для дітей ГО «Допомога дітям героїв» розпочала реалізовувати після Майдану. За цей час, з квітня 2014 року, було проведено десятки таборів, більшість з них у різних куточках Польщі на запрошення діаспори. Цільова аудиторія таборів — діти Героїв Небесної сотні, поранених майданівців, а також діти поранених і загиблих в АТО.

Контактна особа: Ольга Бабічук, волонтер ГО «Допомога дітям героїв», [email protected], тел. 067 800 55 48.

Вся додаткова інформація, фотозвіти, описи потреб дітей — подані на сторінці у Facebook facebook.com/ditygeroiv.

Довідка

ГО «Допомога дітям героїв» створена у лютому 2014 року. Першочерговою метою було організувати підтримку дітям Героїв Небесної сотні (не лише матеріальну, а й моральну та виховну), шляхом залучення волонтерів та організацій. З часом вони переросли у волонтерську організацію, яка залучає громадськість в надання підтримки також і дітям учасників АТО, а саме — організація відпочинкових, екскурсійних заходів, допомога речами, подарунки на свята. Якщо є конкретні потреби в родини, організація намагається шукати індивідуальну можливість допомогти. Зараз багато українців хоче долучитися до допомоги дітям Героїв і шукає шляхи, як зробити свій внесок. Ця спільнота для вас!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: