На Львівщині публікують у газеті прізвища тих, кому не вдалося вручити повістку

Сокальсько-Червоноградський об’єднаний районний військовий комісаріат оприлюднює у районній газеті прізвища чоловіків, яким не вдалося вручити повістку, щоб вони з’явились у військкомат для уточнення військово-облікових даних. Як кажуть у військкоматі, упродовж п’яти днів після оприлюднення списку до військового комісаріату прийшли п’ять чоловіків.

У військовому комісаріаті заявляють, що такий спосіб оповіщення військовозобов’язаних є ефективним, і вони надалі планують розшукувати через газету чоловіків, які з різних причин не знали, що мають з’явитись у комісаріат або ж ухиляються від мобілізації.

«Повістка є лише оповіщенням, але багатьох людей не можна застати вдома, не відповідають на телефонні дзвінки. Таку практику оповіщення через газети запроваджуватимемо в інших районах. Бо багато військовозобов’язаних навіть не знали, що їх розшукує комісаріат. Метод ефективний, бо хтось боїться людського осуду, також зараз бійці повернулись з війни і вони бачать прізвища своїх односельців, які ухиляються від служби», – наголосив Роман Поронюк, речник Львівського обласного військового комісаріату.

списки в газеті

Зараз в Україні триває шоста хвиля мобілізації. У Львівській області планують призвати до лав Збройних сил України понад 2600 чоловіків. Однак, як кажуть у військкоматі, упродовж дня з 15 повісток комісарам вдається вручити одну.

На сьогодні, за словами тимчасового виконувача обов’язків групи по роботі з особовим складом і громадськістю Львівського обласного військкомату Олега Полутренка, в області повістки роздали майже 40% від необхідного плану. Зокрема, їх отримали півсотні депутатів місцевих рад, десять голів сільських рад.

Як кажуть у військкоматі, доки не буде проведена шоста хвиля мобілізації, доти не можуть демобілізувати військовослужбовців, які пішли служити торік під час третьої хвилі мобілізації. Так, військовослужбовців 80-ої аеромобільної бригади, які днями прибули на демобілізацію, просять наступного тижня повернутись у зону АТО. Звільнення від служби відтерміновано на два місяці, доки не прибудуть новобранці.

Радіо Свобода

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: