У Львові за три місяці звільнено близько 1500 кв. м від недобросовісних орендарів

Управління комунальної власності цілеспрямовано працює над забезпеченням якомога більших надходжень до місцевого бюджету. Це, наприклад, відчуження об’єктів комунального майна конкурентним способом, надання в оренду нежитлових приміщень комерційним способом, стягнення заборгованості із орендарів у судовому порядку, зобов’язання орендарів продовжувати договори, керуючись положенням про оренду майна територіальної громади м. Львова, затвердженим ухвалою Львівської міської ради від 07.06.2007 № 897 «Про врегулювання питань оренди майна територіальної громади м. Львова», повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Якщо договір оренди закінчив свою дію і у місячний термін орендар не подав заяву про продовження договору оренди, то управління комунальної власності скеровує орендарю лист про припинення цього договору. У разі, якщо орендар нехтує такими повідомленнями, то управління подає позов до суду про звільнення нежитлових приміщень та повернення об’єкта оренди орендодавцю.

Так, внаслідок таких позовів, за період з квітня по червень проведено дев’ять виконавчих проваджень, при цьому виселено недобросовісних орендарів. Як результат – звільнено близько 1500 кв. м. Це нежитлові приміщення, які набули статусу вільних.

Деякі з цих об’єктів будуть пропонуватись для відчуження способом аукціону, а інші – для оренди, як правило, конкурентними способами.

Всі ці дії приведуть до збільшення надходжень до бюджету, адже проводиться нова оцінка цих нежитлових приміщень, на підставі якої розраховується вища орендна плата.

«Ми дуже цінуємо кожного добросовісного орендаря і завжди намагаємось надавати їм підтримку щодо продовження договорів оренди, надання консультацій стосовно переліку документів. Для таких орендарів управління забезпечило спрощення самої процедури продовження договорів оренди.

А якщо орендар недобросовісний, тобто заборговує орендну плату, використовує нежитлові приміщення не за цільовим призначенням, здає приміщення в суборенду без дозволу орендодавця, то у такому разі управління комунальної власності в судовому порядку звільняє нежитлові приміщення від таких орендарів для того, щоб знайти нового орендаря для міста», - повідомила Інна Свистун, начальник управління комунальної власності.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: