В суботу зі Львова стартує велопробіг «Повертай на право» за участю литовських велосипедистів

11-19 липня відбудеться вже традиційний велосипедний пробіг «Повертай на право» Союзу Вітчизни – (партії Консерваторів Литви) на чолі з лідером опозиції Сейму Литовської Республіки, колишнім Прем’єр-міністром Литви Андрюсом Кубілюсом. Участь у заході беруть 26 велосипедистів ентузіастів, які вже тринадцятий рік поспіль будуть здійснювати велопробіг, цього разу - в напрямку Західної України, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

Маршрут велопробігу складе близько 750 км зі стартом і фінішем у Львові через міста Стрий, Івано-Франковe, Чернівці, Хотин, Кам’янець-Подільський, Бучач та Бережани.

Зі слів Андрюса Кубілюса, цього року велопробіг в Україні пройде з метою солідарності з українським народом, щоб особисто побачити і відчути чим зараз живуть люди у такий непростий час в країні, з якою Литва має багато спільних історичних періодів.

Як довів досвід попередніх років, найкраща можливість пізнати країну та поспілкуватися з людьми буває саме під час подорожі на велосипедах. З 2002 року, коли була організована перша подорож, Литву об’їхали по декілька разів і навідались практично у кожне містечко. А у 2009 р. велосипедисти завітали у етнічний литовський край у Польщі – Сейн. У 2010 р. маршрут велопробігу прямував по Білорусі, де тодішній Прем’єр-міністр з командою на велосипедах побували у замках Великого Князівства Литовського та інших історичних пам’ятках на теренах Білорусі.

Литовські велосипедисти люб’язно запрошують львівських любителів велоспорту приєднатися до велопробігу, який розпочнеться 11 липня о 10.00 на площі Ринок.

Маршрут по Львову : пл. Ринок – вул. Памви Беринди – вул. Дорошенка – пл. Шашкевича - вул. М. Вербицького – вул.. М. Коперника - вул. Героїв Майдану – вул. Стрийська – вул. Стрийська, 338.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: