«Піккардійська Терція» дасть великий сольний концерт у Києві (фото, відео)

Для вокальної формації «Піккардійська Терція» уже стало доброю традицією восени навідуватися із великим сольним концертом до Києва. Відома дата цьогорічної пісенної зустрічі «піккардійців» із київськими меломанами – 31 жовтня (субота). Того вечора знаменитий львівський акапельний чоловічий гурт виступить на сцені Жовтневого палацу (тепер - МЦКМ). Початок – о 19:00, повідомила Дивись Інфо Галина Гузьо

Торік київський концерт «Терції» викликав настільки великий ажіотаж, що вже за місяць до виступу колективу квитків у касах не було… Відтак перше, що пообіцяли «піккардійці» зі сцени своїм столичним шанувальникам, - невдовзі знову приїхати до них із сольним концертом. Обіцянки дотрималися, і цими літніми днями уже готують нову концертну програму.

Двогодинні концерти «Піккардійської Терції» - це завжди заряд душевності, мелодійності, позитиву і виключно справжніх емоцій. В одній концертній програмі голосисті «піккардійці» об’єднують пісні із різних періодів своєї творчості, а їх за майже 23 роки музикування колективу назбиралося немало-небагато – понад 300! Відтак у формації, як зауважує її художній керівник Володимир Якимець, «є понад 300 тем для розмови зі слухачами». Утім, спеціально для концерту 31 жовтня у Києві «Терція» готує кілька пісенних прем’єр. І, звісно ж, жоден виступ акапельного гурту не обходиться без його «візитівок» - «Старенького трамвая», «Берега ріки», «Нехай…», «Шізгари»… Публіка просто не відпускає володарів оксамитового багатоголосся зі сцени, допоки разом із ними кількатисячним хором не виконає улюблені пісні!

Останній рік видався для «Піккардійської Терції» напрочуд насиченим на гастролі. Зокрема, від травня 2014-го і до травня 2015-го вокальна формація тричі (!) побувала із концертними турами у містах сходу та півдня України. І тричі протягом одного року «піккардійці» збирали аншлаги у Дніпропетровську, Кривому Розі, Запоріжжі, Полтаві, Сумах, Миколаєві, Херсоні… «Для нас ці тури – надзвичайно важливі: це наче наш борг перед тамтешньою публікою – за те, що до Революції Гідності, у попередні 22 роки незалежності України, ми з різних причин не так часто концертували у тій частині нашої держави, - каже художній керівник вокальної формації «Піккардійська Терція» Володимир Якимець. - А нам є що сказати людям. І люди потребують цього спілкування. Особливо у теперішній непростий час».

Tercija_2 Терція_1 Терція_2 Терція_3 Терція_4 Терція_5 Терція_7

Квитки на концерт «Піккардійської Терції» 31 жовтня у Києві - тут:

http://parter.ua/ua/event/42/54/1995.html

http://kasa.in.ua/ua/events/view-pikardiyska-tertsja-kyiv.html

https://kiev.karabas.com/pikkardijskaya-terciya-kiev

Довідка. «Піккардійська Терція» - унікальний колектив для української музичної культури. За майже 23 роки стрімкої пісенної кар’єри цей чоловічий гурт по праву завоював звання «музичної легенди України», а його учасники стали визнаними «метрами акапельного співу». Від 1992-го, року свого заснування, «Терція» випустила чотирнадцять різножанрових альбомів та збірок. А цими днями «піккардійці» (Володимир Якимець, Ярослав Нудик, Богдан Богач, Андрій Капраль, Андрій Шавала та Роман Турянин) працюють над новим, п’ятнадцятим за ліком, студійним альбомом.

У репертуарі «Піккардійської Терції» - понад 300 пісень у найрізноманітніших музичних стилях: поп, рок, класика, фольк, джаз, кантрі, духовна музика, рок-н-рол, блюз… На 95 відсотків це – україномовний репертуар. Хоча загалом у пісенному активі секстету є пісні 12-ма (!) мовами. Не менше вражає й географія виступів формації: Польща, Німеччина, Чехія, Іспанія, Італія, Франція, Канада, США, Бельгія, Швейцарія, Австрія і навіть Сингапур. У 2008-му році вокальна формація удостоїлася найпрестижнішої культурно-мистецької нагороди - Національної премії України ім. Т. Шевченка.

https://youtu.be/845gh4bCX40

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: