Громадські активісти протестують проти призначення Дейнеки

Громадські організації Львівщини обурені наміром міністра аграрної політики та продовольства України Олексія Павленка та голови Державного агентства лісових ресурсів Олександра Ковальчука призначити на посаду начальника Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства Анатолія Дейнеку. Вони вимагають не допустити цього призначення, а в разі недотримання вимог залишають за собою право вдаватися до акцій протесту.

Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ГО «Люстрація та чесність»

Як йдеться в заяві, підписаній низкою громадських організацій, Анатолій Дейнека тривалий час перебував на високих посадах в лісовому господарстві й причетний до створення злочинних корупційних схем. Окрім цього, він відомий своїм прислужництвом злочинним режимам Кучми та Януковича.

«За роки керівництва Анатолія Дейнеки лісовим господарством на Львівщині відбувалося масове вирубування здорового лісу, вивезення елітної деревини, розпродано майно лісництв. Однак Анатолій Дейнека завжди вміло уникав відповідальності, в тім числі й кримінальної.

У громади Львівщини не така коротка пам'ять, щоб забути, як Анатолій Дейнека захищав останнього ставленика Януковича на Львівщині Олега Сала, коли обласна рада розглядала питання про висловлення йому недовіри в листопаді 2013 року. Ніхто не забув також причетності тодішнього начальника управління лісового господарства до організації Антимайдану – саме посадовці лісгоспів примушували своїх працівників їхати до Києва на провладні мітинги.

У ті дні, коли ми виборювали свої громадянські права на Майданах, були впевнені, що невдовзі такі люди як Анатолій Дейнека будуть люстровані й постануть перед законом за свої злочини. Але сталося протилежне. Повернення цього посадовця до влади є зрадою ідеалів Революції Гідності та реваншем злочинного режиму.

Такі одіозні скомпрометовані кадри свідчать про живучість корупційних традицій в органах влади, ганьблять уряд та підривають й так розхитану довіру народу», - йдеться в заяві.

Документ підписали керівники ГО «Українська студентська Свобода», «Люстрація та чесність», «Громада Галіції», «Громада та ініціатива», «Молодіжна ліга спорту та спортивного туризму», «Право і чин».

Заява-1 Заява-2

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: