У дворику на вул. Дрогобича, 10 у Львові впорядкували зелену зону

За інформацією управління охорони історичного середовища ЛМР, впорядковано зелену зону у внутрішньому подвір’ї будинку №10 на вул.Дрогобича, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Ремонтні роботи в дворі були проведені ще в минулому році і виконувались в рамках програми сприяння благоустрою внутрішніх дворів, яка впроваджується у рамках спільного українсько-німецького проекту Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ) ГмБХ та Львівської міської ради «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова».

Зокрема, у внутрішньому подвір’ї на вул. Дрогобича, 10 минулого року було розплановано площі двору та замощено бруківку з граніту. У цьому році впорядковано зелену зону. Були встановлені елементи благоустрою, а саме: пергола та решітки для рослин, лавки для сидіння, дерев’яні лежаки, а також влаштовано газон, висаджено кущі та багаторічні рослини.

Вартість усіх робіт склала 282 тис. 340 грн. Загальна частка співфінансування мешканців на впорядкування внутрішнього дворика склала 20 тис. грн, по 1 тис.грн. з кожної квартири. Нагадаємо, фінансування відновлення двориків здійснюється у такому співвідношенні: GIZ – 90 %, мешканці – 10 %.

«Після подачі заявки, у згаданому дворі було проведено низку зустрічей з мешканцями, де фіксувалися усі їхні потреби і побажання щодо благоустрою двору. На основі зафіксованих побажань було розроблено ескізний проект, який теж був обговорений з мешканцями. Управління охорони історичного середовища у співпраці з експертами Німецького товариства міжнародного співробітництва опрацювало ескізний проект благоустрою двору і підготувало технічну документацію», – розповіли в управлінні охорони історичного середовища ЛМР.

Нагадаємо, в минулому році у рамках вказаної програми було влаштовано благоустрій в дворах на вул.Наливайка. 17 та на вул.Коперника, 30. В цьому році заплановано відремонтувати 4 двори на вул.Лепкого, 7 – Шопена, 3, на вул. Кониського, 3-5, на вул. Мулярській, 7 та на вул.Газовій, 6.

«Така програма облаштування внутрішніх двориків у Львові працює третій рік. Для того, щоб стати учасником програми, мешканці будинку мають об'єднатися, хотіти це робити і бути готові дофінансувати ремонт. Гроші, які доплачують мешканці, невеликі, але люди таким чином відчувають відповідальність. Цікаво буде подивитись, якими через рік будуть відремонтовані дворики, чи мешканці доглядатимуть за ними», - зазначила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: