Ален Ремі відвідав Франковий університет (фото)

16 липня 2015 року в головному читальному залі Наукової бібліотеки Львівського національного університету імені Івана Франка відбулася зустріч Надзвичайного і Повноважного Посла Франції в Україні Алена Ремі та працівників Посольства з викладачами французької мови з «Аlliance francaise» у Львові, а також із співробітниками та студентами Університету, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛНУ ім Франка.

Перед початком зустрічі іноземні дипломати мали нагоду оглянути книгосховище Наукової бібліотеки. Директор університетської книгозбірні Василь Кметь розповів гостям про історію книжкових фондів, а також презентував колекцію видань, «які демонструють надзвичайно важливий французький чинник формування інтелектуального, культурного простору Львова і підкреслюють українську присутність у загальноєвропейському контексті».

«З метою обговорення багатьох питань щодо українсько-французької співпраці, пошуку певної моделі гуманітарного обміну та взаємопізнання сьогодні до Наукової бібліотеки Львівського університету з офіційним візитом прибув Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі, - зазначив Василь Кметь. – Ця зустріч відбувається за безпосередньої участі тих, хто найбільше у ній зацікавлений, а тому налагодження співпраці, я щиро переконаний, буде здійснено надзвичайно ефективно».

Під час виступу в Науковій бібліотеці Надзвичайний і Повноважний Посол Франції в Україні Ален Ремі окреслив основні візії ситуації в Україні та перспективи французько-українських відносин у геополітичному ракурсі. Зокрема, дипломат відзначив важливість налагодження українсько-французьких культурних зв’язків і наголосив на зацікавленості дипломатичних представників у співпраці з Львівським університетом. У цьому контексті Ален Ремі відзначив той факт, що «для нього надзвичайно приємно було розпочати каденцію на посаді Посла з візиту саме Львівського національного університету імені Іван Франка».

Задекларувавши підтримку ініціатив щодо студентського обміну, Посол окреслив перспективність організації наукових стажувань працівників бібліотеки Університету на базі Школи Хартій у Парижі. Також під час зустрічі Надзвичайний і Повноважний Посол і директор Французького Альянсу у Львові Бернар Улья обговорили питання участі Франції у Форумі видавців і налагодження книгообміну.

У виступі дипломат висловив жаль через події в Україні, зауваживши, що «у таких складних умовах формується нова система між державними відносинами». Ален Ремі звернув увагу на нюанси співпраці Президента Французької Республіки Франсуа Олланда і Президента України Петра Порошенка й окреслив сферу економічних і політичних взаємин між державами на рівні прем’єр-міністрів, відзначивши, «що міжурядова співпраця є надзвичайно важливою».

Говорячи про ситуацію, у якій опинилася Україна, Надзвичайний і Повноважний Посол зазначив, що «мета французької дипломатії – сприяти зміцненню України, її незалежності й унітарності».

Під час обговорення українсько-французьких відносин, проректор із науково-педагогічної роботи та соціальних питань і розвитку Університету Мар’ян Лозинський від імені адміністрації та академічної спільноти Університету подякував Алену Ремі за візит та «працю на посаді Посла, а також за відчутну підтримку французького народу в нелегкий для України час». «Я впевнений, що Ви і Ваші колеги й надалі сприятимете ефективній співпраці у новому форматі між Україною і Францією, нашими культурними й освітніми установами», - переконаний Мар’ян Володимирович.

Проректор наголосив на важливості Наукової бібліотеки для вищого навчального закладу, зокрема для Львівського університету: «Це свідчить про те, наскільки у виші цінують, шанують і люблять книжку. Функціонування таких великих книжкових фондів - багатство, яким усі захоплюються, і ми маємо це надбання».

IMG_0658 IMG_0669 IMG_0678 IMG_0682 IMG_0691 IMG_0693 IMG_0695 IMG_0757

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: