Москаль розповів, як зранку пив каву: Я не Кличко, але кого мені боятись у мирному Ужгороді (відео)

Голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль розповів про перші кроки на новій посаді та плані по боротьбі із корупцією і виконанню плану по мобілізації.

Політична ситуація на Закарпатті

– Я здивувався, коли побачив, що Закарпатську ОДА охороняють люди з автоматами. У Сєверодонецьку на лінії фронту адміністрацію не охороняли. Це ж не військовий об'єкт. Мені тут автоматників не потрібно.

– В адміністрації кадровий кавардак. Не було жодного глави адміністрації призначеного у законний спосіб. Всі – тимчасово виконували обов'язки. Тут немає багатьох керівників департаментів, коли я почав дізнаватись причину – тому що не пройшли співбесіду з певним кланом.

Я вважаю, що з учорашнього дня указом Президента України тут відновлення державне управління територією, а не кланами, як було раніше.

– Вже готуються матеріали на звільнення 13 керівників адміністраціями. Ті, чиї кандидатури погоджувалися із кланами, теж будуть звільнені. Я налаштований дуже рішуче.

Боротьба із контрабандою

– Ми повністю перекриваємо область, щоб не допустити сюди фури із цигарками та афро-українців. Машин із тимчасовими посвідченнями, які роками тут шляються, тут теж не буде.

– Всі, хто тягнув цигарки, хто був задіяний в хуліганстві – матимуть дуже серйозну розмову із військкоматом.

Всіх, хто керував авіацією – треба мобілізувати у повітряні війська України. Всіх, хто через гори переносив цигарки – треба мобілізувати у 128-у окрему гірсько-піхотну бригаду.

– Тут ворогів немає, вороги там – по лінії фронту. Кого побачу у балаклаві – відразу у військкомат. Хто ходить у військовій формі не будучи військовим – таким чином він показує, що хоче на фронт.

Легальність зброї

– Тих, хто має зареєстровану мисливську зброю, потрібно перевірити. Якщо в цих людей є кримінальне минуле або вони були помічені в хуліганстві – всі дозволи анулювати. Згідно з інструкцією, мисливська зброя має зберігатися у сейфі, який прикручений до стіни чи підлоги. Якщо використовується для полювання – то лише у певний сезон та в спеціальному чохлі. Якщо хтось не згідний – нехай судяться. Це буде доти, поки люди не зрозуміють, що в Україні діє закон.

У Конституції прописано багато прав, але основний обов'язок – захищати свою Батьківщину.

Готовність навести лад

– Я прийшов з зони АТО, тепер нехай вони ідуть на моє місце. Я маю досвід боротьби із різними формуваннями, я в стані розібратись і тут. Мені немає кого тут боятись. Я вже давно перейшов рубікон страху.

Як казав один гуцул: "Я на морду дурний, але соображаю дуже добре".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: