Двоє осіб у Львові отруїлись чадним газом

У суботу, 18 липня, о 18:30 год. у м. Львові (вул. Героїв УПА) в приватному будинку отруїлися чадним газом 2 особи, з них одна дитина, яких було доставлено до медичних закладів м. Львова. Тому мерія вкотре наполегливо звертається до всіх мешканців міста з нагадуванням, що слід неухильно дотримуватись правил поводження з газовими приладами, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Потерпілий 1975 року народження був доставлений до Львівської обласної клінічної лікарні (20% карбоксигемоглобіну). Після проходження барокамери у задовільному стані його відпустили додому.

Потерпіла дитина 2005 року народження була доставлена до Львівської міської дитячої клінічної лікарні (15% карбоксигемоглобіну).

Працівники ПАТ «Львівгаз» тимчасово припинили в особняку подачу газу до опалювального котла. Причини події – з’ясовуються.

«Щорічно ми проводимо аналіз виникнення отруєнь чадним газом. Це недостатня тяга, несправність колонки, перегрів пічки, несправність газового обладнання, порушення правил встановлення газового обладнання, порушення правил експлуатації газового обладнання, один розділ – причини не виявлені. Цього року у всіх випадках причини не виявлені. Це означає, що безпека людей залежить від їхніх дій, від елементарних речей», - повідомляє начальник управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Львівської міської ради Віктор Іваніцький.

Ознаки та симптоми отруєння чадним газом: головний біль, м'язова слабість, задуха, червоний колір обличчя, потьмарення свідомості. Тривала дія чадного газу може привести до смерті.

Перша допомога при отруєнні чадним газом: негайно викличте машину «швидкої медичної допомоги». Постраждалого необхідно винести на свіже повітря.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: