Четвертий «Фестиваль партнерства» відбудеться восени у Львові

4-6 вересня у Львові вже вчетверте відбудеться українсько-польський «Фестиваль Партнерства». Цьогоріч фестиваль буде підсилено ІІІ Конгресом культури Східного партнерства, що триватиме у ці дні у Львові, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

За словами організаторів, «Фестиваль партнерства» сприяє розвитку українсько-польської культурної співпраці, презентує мистецьке життя польських міст та воєводств, a також творче наповнення Львова та Львівської області. Основна мета фестивалю – звернути увагу жителів Польщі та України на те, що в період соціально-політичних трансформацій особливо важливо підтримувати й зміцнювати добросусідські відносини, обмінюватись ідеями та власним досвідом. Фестиваль - це також майданчик новий ідей та проектів між владою міста Львова й Львівської області та першими особами польських міст та воєводств партнерських, які відвідають Львів.

Фестиваль було ініційовано Генеральним Консульством Республіки Польща у Львові у 2012 року.

«У світлі останніх подій ідея фестивалю стала актуальною як ніколи. Стосунки України і Польщі яскраво демонструють, що друзі пізнаються в біді, а підтримка польського народу як під час революції, так і під час війни стала для українців неоціненною», - додають організатори.

ІІІ Конгрес культури Східного партнерства підсилить «Фестиваль партнерства» своєю насиченою дискусійною та мистецькою програмою. Попередні два Конгреси 2011 та 2013 років відбулися у польському місті Люблін, і тепер Конгрес вперше приймає Україна. За час Конгресу до Львова приїдуть понад 500 учасників з двадцяти країн, тож усі гості та відвідувачі зможуть також долучитися до програми «Фестивалю партнерства».

Культурну програму «Фестивалю партнерства» вже традиційно презентуватимуть: м. Варшава, м. Краків, м. Люблін, м. Жешув, м. Перемишль, м. Лодзь, а також Підкарпатське, Мазовецьке, Малопольське, Люблінське, Варміно-Мазурське та Сілезьке воєводства. На площі Ринок будуть встановлені промоційні стенди міст-учасників.

Освітній блок Фестивалю буде тісно переплетений з ІІІ Конгресом культури Східного партнерства: відбудуться дискусійні панелі за участю міністрів культури Польщі, України та Грузії, майстер-класи, презентації, круглі столи.

Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 4 вересня 2015 року о 18:30 год на Літній сцені дворику Ратуші за участю делегацій міст та воєводств Польщі та України. Фестиваль включає вечірні концерти, освітню теоретичну та практичну програму. У день відкриття фестивалю на сцені виступить відомий польський гурт „T-LOVE”.

Організатори фестивалю: Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові, Львівська міська рада, Львівська обласна державна адміністрація та Львівська обласна рада. Генеральний партнер: Польська туристична організація. Генеральний арт-партнер: Мистецьке об’єднання «ДЗИҐА».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: