Директори центрів оцінювання звернулися до Порошенка

Директори регіональних центрів оцінювання якості освіти підписали звернення до президента України Петра Порошенка з приводу заяв і дій Генпрокуратури щодо посадових осіб УЦОЯО, в якому засвідчили свою підтримку керівництву Українського центру оцінювання якості освіти, і особисто його директору Ігорю Лікарчуку.

"Система ЗНО, запроваджена у 2007 році, стала єдиним прозорим механізмом, який працює і діє упродовж усіх років свого існування, доводить свою прозорість, ефективність, спроможність, значущість: надає молодому поколінню віру в дотримання правових стандартів нашої держави", - йдеться у зверненні.

Директори регіональних центрів оцінювання якості освіти наголошують, що гучні заяви під час вступної кампанії не лише дискредитують діяльність Українського центру, а й ставлять під загрозу курс на позитивні зрушення в галузі освіти України.

"Соціологічні опитування, відгуки абітурієнтів, вчорашня реакція соціальних мереж – це свідчення суспільної довіри Українському центру оцінювання якості освіти та його керівництву", - наголошується у зверненні.

Директори центрів нагадують, що за часів перебування Януковича на посаді президента Ігоря Лікарчука було звільнено, однак вдалося зберегти систему ЗНО, хоч вона і не мала розвитку.

"З поверненням Лікарчука І.Л. на посаду директора УЦОЯО зроблено суттєві кроки в реформуванні і розвитку системи оцінювання", - наголошують керівники регіональних центрів.

"Сьогодні звертаємося до Вас як до Гаранта прав і свобод громадян нашої держави з проханням зберегти систему ЗНО в Україні, надати можливість їй розвиватися та забезпечувати позитивні зміни та реформи в освітній галузі, а освітянам, які причетні до організації та проведення ЗНО, зокрема колективам Українського та регіональних центрів оцінювання якості освіти, працювати на користь України. Просимо взяти під особистий контроль та забезпечити відкрите та справедливе розслідування ситуації, що склалася з УЦОЯО", - зазначають автори звернення.

"Засвідчуємо свою підтримку керівникам УЦОЯО, насамперед Ігорю Леонідовичу Лікарчуку, віримо, система ЗНО матиме розвиток та поширення в Україні", - йдеться у зверненні до Петра Порошенка.

Звернення підписано всіма директорами регіональних центрів оцінювання якості освіти, зокрема, Вінницького, Дніпропетровського, Донецького, Івано-Франківського, Київського, Львівського, Одеського, Харківського та Херсонського РЦОЯО.

osvita.ua

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: