Синютка доручив активізувати роботу щодо оформлення житлових субсидій

Голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка під час засідання Колегії облдержадміністрації у четвер, 23 липня, доручив активізувати роботу комісій з питань надання державної соціальної допомоги при РДА та органах місцевого самоврядування щодо оформлення житлових субсидій за прощеним порядком.

"Усі працівники соціального захисту мають бути з тими людьми, які ще не оформили субсидії. Нам не потрібно чекати опалювального сезону. Треба підійти сьогодні до кожної людини і роз'яснити, як оформити житлову субсидію, - наголосив Олег Синютка. - Таким чином ми уникнемо соціальної напруги з початком опалювального сезону".

Окрім того, керівник області доручив департаменту соціального захисту населення ЛОДА впродовж серпня підготувати інформаційні листки щодо роз'яснення порядку оформлення субсидії і розповсюдити в усіх районах області.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення ЛОДА Оксана Яковець поінформувала, що зараз органами соціального захисту населення проводиться робота щодо опрацювання нових заяв для призначення житлових субсидій за спрощеним порядком. За прогнозними показниками кількість одержувачів субсидій до кінця року очікується на рівні 400 - 500 тисяч сімей.

Вона також звернулася до очільників районів із пропозицією організувати роботу комісій так, щоб оперативно вирішувати усі проблемні питання. "Не шукайте причину, щоб відмовити, а знайдіть можливість надати житлову субсидію", - зазначила Оксана Яковець.

Довідка:

Станом на 10 липня на Львівщині 89,7 тис. сімей звернулись за призначенням житлової субсидії за спрощеним порядком. На обліку у органах соціального захисту населення перебувають 117,2 тис. сімей, які одержують житлову субсидію (14,7% від загальної кількості сімей), що в п’ять разів більше аніж станом на звітну дату минулого року (близько 20 тис. сімей)

Тільки упродовж січня–травня 2015р. за субсидіями для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг зверталось 70,4 тис. домогосподарств, що в 4,2 раза більше, ніж у січні-травні 2014р.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: