У Львові обговорили діяльність медицини у контексті децентралізації

За ініціативи директора Департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Богдана  Чечотки 16 липня 2015 р. об 14.00 у малій сесійній залі Львівської обласної Ради відбувся круглий стіл на тему «Актуальні питання системи охорони здоров’я в контексті децентралізації», повідомила Дивись Інфо прес-служба ГУОЗ ЛОДА.

У заході прийняли участь заступник голови облдержадміністрації Юрій Підлісний, депутати облради, медична спільнота регіону, головні лікарі обласних медичних закладів, експерти у галузі охорони здоров’я та представники громадськості.

Захід було організовано за сприяння ГО «Рух реформ» та підтримки ТОВ «Українська проектна система». Експерти і представники цих організацій, які мають чималий досвід управління в галузі охорони здоров’я, поділилися своїм баченням та думками щодо розвитку вітчизняної медицини.

Зокрема, Тетяна Авраменко, Лідія Діденко, Галина Довганчин підняли ряд актуальних питань сьогоднішнього етапу розвитку системи охорони здоров’я в контексті адміністративно-територіальної реформи, торкнулися важливих аспектів, що знаходяться на межі реформ децентралізації та охорони здоров’я. Так, були підняті питання щодо підготовки системи охорони здоров’я до реформування, нормативно-правового регулювання узгодженості адміністративно-територіальної і медичної реформ, урахування досвіду реформування пілотного регіону Вінницької області, функціонування служби екстреної медичної допомоги в контексті децентралізації, тощо. Андрій Ізмайлов закцентував увагу на актуальності інформатизації та автоматизації галузі охорони здоров’я і продемонстрував на практиці дієвість і ефективність інформаційно-аналітичної системи моніторингу та управління мережею закладів охорони здоров’я (ІАС).

Захід супроводжувався змістовними виступами, дискусіями та обговоренням. Зокрема, за підсумками заходу учасниками обґрунтовано доцільність та загальні підходи до вироблення програми реформування системи охорони здоров’я регіону, що базується на системному аналізі із урахуванням досвіду попередніх реформ, місцевих особливостей та ресурсного забезпечення галузі у світлі загальнодержавних тенденцій.

Учасники заходу прийшли до порозуміння щодо ряду питань, зокрема:

  • ключових складових і чинників успішного реформування галузі охорони здоров’я Львівської області із урахуванням вітчизняного досвіду реформування і специфіки регіону;
  • необхідності та неминучості якнайшвидших змін в галузі охорони здоров’я області;
  • важливості налагодження системи збору, систематизації і узагальнення інформації щодо наявних медичних ресурсів галузі;
  • доцільності невідкладного здійснення комплексного аналізу стану системи охорони здоров’я із урахуванням вітчизняних і європейських нормативів і стандартів;
  • актуальності питання місця служби екстреної медичної допомоги в межах адміністративно-територіальної реформи, яке є доволі складним, дискусійним і потребує окремого громадського обговорення;
  • необхідності розробки пропозицій щодо подальшого розвитку системи охорони здоров’я відповідно до засад адміністративно-територіальної реформи.

Аудиторія заходу дійшла висновку, що подальший ефективний рух у напрямі реформування системи охорони здоров’я області може здійснюватися лише на засадах консолідації спільних зусиль керівництва регіону, депутатського корпусу, медичної спільноти, експертів та громадськості.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: