Боларди в пішохідній зоні працюватимуть цілодобово

Відповідно до доручення міського голови, департамент житлового господарства та інфраструктури видав наказ щодо цілодобової роботи болардів у пішохідній зоні історичної частини міста з 1 серпня, інформує прес-служба ЛМР.

В’їзд експедиторського транспорту, що обслуговує місцеві заклади торгівлі та харчування, відбуватиметься з 05.00 до 10.30 год ранку, але вже через пропускну систему болардів. До 10.30 год експедиторський транспорт зобов'язаний покинути пішохідну зону.

«Ці заходи націлені на покращення громадського простору в пішохідній зоні. Ні для кого не було таємницею, що частина приватного транспорту проникала до пішохідної зони до 10.30 год, часу підняття болардів, і там автомобілі паркувалися біля офісів до кінця робочого дня. Крім того, мешканці часто жалілися на шум і неконтрольовану їзду автомобілями в нічний час після того, як боларди припиняли роботу», - розповів Олег Шмід, радник міського голови Львова.

За словами радника міського голови, на в'їздах до старого міста буде встановлено знаки, які забороняють стоянку в пішохідній зоні. Виняток буде зроблено тільки для мешканців пішохідної зони, які можуть паркувати автомобілі у спеціально позначених місцях. Щоб запобігти непорозумінням, буде дещо розширено стоянку автомобілів для мешканців на вулиці Театральній, оскільки практика показала, що там бракує місця.

Серед інших заходів покращення функціонування пішохідної зони – заборона транзитного проїзду інкасаторських автомобілів.

«Тим автомобілям, які не обслуговують банки та інші заклади, розташовані в пішохідній зоні, нічого в ній робити», - сказав Олег Шмід.

Оператори болардів через камери відеоспостереження будуть стежити за проїздом інкасаторських автомобілів, і номери порушників буде занесено до штрафної бази з подальшою забороною допуску до пішохідної зони.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: