Пріоритети «Репід Трайдент – 2015» – вибухівка та медицина, – офіцери

Під час цих навчань я познайомився з українським лікарем, який лише два тижні тому повернувся зі Сходу України. Він дуже часто ділився тим, що робив там. І це дуже великий досвід для мене.

Про це сьогодні,  28 липня, під час дискусії на тему: «Як багатонаціональне навчання «Репід Трайдент-2015» зміцнює колективну безпеку Європи та світу? Проблеми в спільному виконанні завдань та шляхи їх вирішення», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив  сержант-майор, представник командування бригади США Джемс Брекінріч.
– Під час цих навчань я отримав один привілей – маю змогу навчатися в українських лікарів. Вони нас навчають евакуйовувати поранених та надавати їм допомогу на полі бою, - каже він.

За його словами, цей український лікар зізнався, що спочатку навчався у військовослужбовців зі США, потім випробував та вдосконалив їх на війні і зараз навчає уже американців.

– Ця людина була волонтером і він сам захотів поділитися своїм досвідом, - каже сержант-майор Джемс Брекінріч.
Командир 18-ї багатонаціональної бригади, полковник США Зейн Джонс (Zane Jones)  зауважив, що цьогорічні навчання більші, ніж попередні, більш масштабні та більш комплексні. – Ми враховуємо і події, які відбуваються в Україні, саме тому звертається увага на роботу з вибуховими засобами та наданням медичної допомоги, – каже він.

Водночас, за його словами, події в Україні абсолютно не вплинули на внутрішні навчальні плани збройних сил США і не змусили їх змінювати свої стандарти.
За словами офіцера зі збирання та обробки інформації з Польщі майора Войцеха Якубчука (Wojciech Jakubczuk), їхній контингент на цих навчаннях в Україні звертає більшу увагу на медичну допомогу.
– Медики показали свої знання в частині допомоги солдатам. Навіть якщо всі країни послуговуються однаковими стандартами, то все одно є певні відмінності у деталях, – вважає він.

Роль канадських військ в цьогорічних навчаннях – робота з вибухівкою.
– Ми проводили тренування з вибухівок. У нас є дуже багато навичок, тому ми ними поділилися. Адже це – мультинаціональні тренування. Водночас події в Україні ніяк не вплинули на наші внутрішні навчання. Ми – маленька армія і ніякого значення в війні не відіграємо, - каже офіцер з бойової підготовки з Канади, капітан Роб Хастингс (Rob Hastings).

Сержант-майор Джемс Брекінріч , представник командування бригади США, зауважив, що незабаром усі, хто бере участь и цих навчаннях, складатимуть певнийіспит.
– За минулий тиждень у навчаннях взяли участь понад 1000 військовослужбовців, які відпрацювали різні тактичні дії та протидію вибуховим засобами. На місці проводили змішані тренування. Наприклад, відділенням міг командувати командир з однієї країни, а підлеглі  військовослужбовці могли бути з іншої. Після тренувань ми перевіримо набутий досвід у спільних тренуваннях, – каже він.

Полковник Олександр Поронюк, керівник Західного регіонального медіа-центру Міноборони України бачить плюси цих спільних військових навчаннях в тому, що військове керівництво України прагне дійти до стандартів НАТО.
– На сході Україні йде війна. Військові беруть участь у військових діях. Проти них використовують усі найсучасніші методи боротьби. Але ми  беремо позитивне від НАТО. Наприклад, вчора було представлено нові зразки військової форми, вона мало чим відрізняється від форми НАТО, враховуються зразки тканини та пошиття, сухі пайки мало чим відрізняються від пайків НАТО. Але враховується і національний аспект. У наших пайках є,  наприклад, сухий борщ, – каже український полковник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: