"Картку львів’янина" обіцяють запровадити уже з жовтня (відео)

Сьогодні, 30 липня у Львівській міській раді відбулось підписання меморандуму про запровадження у місті "Картки львів’янина". Про це на брифінгу розповіли мер Львова Андрій Садовий та голова правління АТ "Ощадбанк" Андрій Пишний, інформує кореспондент Дивись Інфо

Мер Львова розповів, що картку першочергово планують видати для трьох тисяч осіб, які перебували у зоні АТО. Для учасників АТО її виготовлять безкоштовно у вересні, а для усіх бажаючих картка стане доступною у жовтні.

Для отримання картки потрібно мати відкритий рахунок у львівській філії банку. Це і буде ідентифікацією особи як "мешканця Львова", адже прописка, згідно із законодавством, не є обов’язковою.

Повні умови отримання картки за два місяці ще обіцяють доопрацювати.

"Картка львів’янина" матиме спеціальний дизайн із ізюминкою Львова й надаватиме доступ до 20 послуг, у тому числі і до "Особистого кабінету мешканця".

Детальніше дивіться у відео Дивись Інфо

Картка надаватиме доступ до 20 послуг. Партнером у реалізації цього проекту є ICT Competence Center та АТ «Ощадбанк». Саме «Ощадбанк» в рамках підписаного Меморандуму про співпрацю з ЛМР запроваджує для львів’ян «Електронну картку львів'янина».

«Електронна картка львів'янина» - це сучасна соціальна банківська платіжна ID-картка, що матиме ексклюзивний дизайн. На карту буде нанесено фото та прізвище українською мовою.

«Це по-суті є найбільш універсальним рішенням ідентифікаційної картки громадянина. В Україні ми будемо перші, хто видаватиме з вересня картку з настільки широкою працюючою функціональністю», - зауважила Яніка Мерило, радник міського голови Львова.

«Завдяки надійним партнерам АТ «Ощадбанк» - ми сьогодні анонсуємо створення першої в Україні повноцінної ID-картки за зразком досвіду Естонії. За допомогою цієї картки львів’янин зможе швидше отримувати комунальні, державні та приватні послуги. Зокрема, на першій стадії впровадження буде випущено картки для львів’ян-учасників АТО», - зауважив міський голова Львова Андрій Садовий.

Завдяки цій картці учасники АТО отримають доступ до наступних послуг:

  • Звільнення членів сімей учасників АТО від квартирної плати;
  • Безкоштовний проїзд у комунальному транспорті;
  • Безкоштовне харчування у дитячих садках та школах дітей учасників АТО;
  • Надання одноразової матеріальної допомоги учасникам АТО;
  • Безкоштовне оздоровлення дітей учасників АТО;
  • Доступ до порталу «Особистий кабінет мешканця»;
  • Інші послуги.

Користувачі «карток львів'янина» зможуть отримувати знижки в торговельних мережах міста, закладах медицини, освіти і культури, оплачувати комунальні послуги. Пільгові категорії львів'ян зможуть реалізовувати права на пільги, наприклад, на ліки за низькими цінами, більш істотні знижки в магазинах та багато іншого.

«Ми передбачили в цій картці унікальну функцію - електронно-цифровий підпис користувача. Таку можливість надає виключно Ощадбанк завдяки потужному власному процесингу та успішному досвіду реалізації сучасних рішень у сфері електронних банківських сервісів. Ми розробимо для Львів'ян особливий унікальний дизайн картки, який би передав той дух, настрій, емоцію, яку несуть в собі Львів і його мешканці. Ви особливі! Впевнений у тому, що ця картка стане зручним платіжним інструментом, помічником і порадником, таким же звичайним атрибутом життя, як мобільний телефон. Ми плануємо рухатися далі в розповсюдженні цього сучасного платіжного засобу, від міста до міста, від українця до українця», - зазначив Андрій Пишний, голова правління АТ «Ощадбанк».

Нагадаємо, що 15 червня у Львові відкрили для пілотного користування «Особистий кабінет мешканця» з першими в Україні важливими для громадян електронними послугами та ідентифікацією людини (замовлення завірених копій ухвал ЛМР та видача довідок про перебування на квартирному обліку, довідку про несудимість в МВС, а також довідку про доходи в ДФС). З того часу понад 800 мешканців скористувалися порталом.

При цьому «Особистий кабінет мешканця» у Львові став першим порталом, через який можна замовити важливі електронні адміністративні послуги та довідки. Портал створено за сприяння ICT Competence Center, ІТ-компанії «Інфопульс» і національного оператора хмарних сервісів De Novo.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: