На Стрийщині відкрили свердловину з виявлення та видобутку природного газу

У середу, 29 липня, в селі Сихів Стрийського району запустили пошукову свердловину для виявлення покладів природного газу. Свердловина №4-Північнозарічнянська, у разі виявлення газу, видобуватиме за добу майже 15 000  метрів кубічних блакитного палива на глибині до 1 300 метрів. Розробниками  родовища є компанія-інвестор ТОВ "Трубопласт" та  ДП НАК "Надра України""Західукргеологія". Інвестори  у даний проект вклали 17 мільйонів гривень.

"Цей проект - реальний вклад в енергетичну безпеку країни, - наголосив перший заступник голови Львівської облдержадміністрації Ростислав Замлинський. - Це нові інвестиції та нові робочі місця. Впевнений, що це не остання свердловина, адже Львівщина є безпечним і перспективним для інвестування регіоном України".

Своєю чергою голова правління  НАК "Надра України" Ярослав Климович зазначив, що об'єднання приватних інвестицій та державної політики зробить Львівщину справжнім газовидобувним регіоном.

"Це визначна подія не тільки для Львівщини, а й для усієї України, - зазначив Ярослав Климович. - Кооперування приватних інвестицій і державної політики дає імпульс позитивному розвитку Львіщини як газовидобувного регіону. Я хочу також подякувати керівництву області, адже без підтримки інвестор сюди б не прийшов і не працював".

Довідка:

Компанія інвестор ТОВ "Трубопласт",  яка є власником спеціального дозволу на користування надрами по Північнозарічнянській площі (Стрийський район Львівської області), уже має в експлуатації дві свердловини діючого родовища. Обсяг видобутку природнього газу становить 90 мільйонів кубометрів.  З кожною новою свердловиною цей показник збільшуватиметься на 15-20 мільйонів кубометрів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: