Львівщина прийматиме чемпіонат Європи 2015 року з ракетомодельного спорту

21-28 серпня 2015 року в селі Великий Дорошів Жовківського району що на Львівщині відбудеться чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту, повідомила Дивись Інфо Оксана Вацеба.

Змагання відбуватимуться під егідою Міністерства молоді та спорту України, Федерації ракетомодельного спорту України за сприяння Львівської облдержадміністрації.

Україна вперше проводитиме такі престижні змагання європейського рівня. На цих офіційних представницьких змаганнях візьмуть участь понад 200 спортсменів з 15 країн Європи. Очікується, що проведення таких змагань надасть неабиякого поштовху для популяризації й розвитку авіаційних видів спорту в Україні, й зокрема у Львівській області, та сприятиме підвищенню міжнародного іміджу країни.

З метою підготовки та проведення змагань на високому організаційному рівні 28 січня та 11 червня 2015 року відбулися робочі засідання оргкомітету. Заключне засідання організаційного комітету з підготовки та проведення чемпіонату Європи з ракетомодельного спорту планується провести 13 серпня 2015 року.

Довідково.

Ракетомодельний спорт - це спортивно-технічний вид спорту, в якому учасники змагаються в конструюванні, виготовленні, організації запуску моделей ракет, а також пілотуванні, якщо мова йде про радіокеровані моделі. Цей вид спорту призначений для людей практично усіх вікових груп.

Моделювання ракет, створення діючих копій - одне з найцікавіших і високотехнологічних видів захоплень. Спортивне моделювання унікальне тим, що органічно поєднує в собі інтелектуальну діяльність та фізичні навантаження на свіжому повітрі.

Змагання можуть бути як особистими, так і командними, і проводяться на висоту і тривалість польоту та точність посадки. У класі моделей-копій оцінюється ступінь деталізації ракети і реалізм польоту.

Процес запуску моделей ракет втілює в життя нескінченне прагнення людини до досягнення нових вершин творчості на незвіданих просторах Всесвіту. Момент, коли зроблена своїми руками ракета на швидкості піднімається в повітря, залишає незабутні враження, які запам'ятовуються на все життя! Можливо, саме завдяки цьому ракетомодельний спорт підкорив мільйони сердець в різних куточках нашої планети.

Моделювання ракет поширене в таких країнах: Болгарія, Канада, Китай, Хорватія, Чехія, Німеччина, Італія, Індія, Японія, Казахстан, Латвія, Литва, Македонія, Молдова, Румунія, Польща, Сербія, Словаччина, Словенія, Іспанія, Швейцарія, Росія, Туреччина, Україна, Великобританія, США, Узбекистан, Норвегія, Єгипет, Франція, Азербайджан, Австралія, ПАР. Ракетомодельний спорт набирає популярність в Бразилії, Греції, Швеції та на Кіпрі.

На міжнародному рівні питання ракетомодельного спорту курує Міжнародна авіаційна федерація (Тhe International Air Sports Federation). Організація була заснована як спортивна федерація у 1905 році, й зараз вона об'єднує авіаційні організації понад 100 країн.

В Україні ракетомодельний спорт набуває все більшої популярності, завдяки підтримці компанії Noosphere. Будучи генеральним партнером Федерації ракетомодельного спорту України, Noosphere бере участь і в організації чемпіонату Європи 2015 року, що відбудеться у Львівській області 21-28 серпня.

В 2016 році Україна також прийматиме й чемпіонат Світу з ракетомодельного спорту. Право приймати змагання таких високих рівнів наша країна виборола у штаб-квартирі Міжнародної авіаційної федерації (Лозанна, Швейцарія), завдяки професіоналізму спільної делегації президії ФРМС і фахівців Noosphere.

Всі ракетомодельні змагання, в залежності від моделі ракет (S), поділяються на 10 різних категорій:

  • S1 – це змагання між різними моделями ракет на максимальну висоту польоту;
  • S2 – це змагання між різними моделями ракет на максимальну висоту польоту з визначеним навантаженням;
  • S3 – це змагання між різними моделями ракет на тривалість польоту з парашутом;
  • S4 – це змагання між різними моделями планерів з пришвидшувачем на тривалість польоту;
  • S5 – це змагання між різними моделями-копіями ракет на висоту польоту;
  • S6 – це змагання між різними моделями ракет на тривалість польоту зі стрічкою;
  • S7 – це змагання між різними моделями-копіями ракет на точність польоту;
  • S8 – це змагання між різними моделями ракетних планерів на тривалість польоту;
  • S9 – це змагання між різними моделями ракет на тривалість польоту з ротором;
  • S10 – це змагання між різними моделями ракет на тривалість польоту з «м’яким крилом».

 

«Ракетний моделізм — спорт інтелектуалів із системним мисленням. Цей вид спорту виховує талановитих конструкторів, які вже незабаром можуть розкрити глобальний космічний потенціал України. А чемпіонат Європи з ракетомодельного спорту дає нам шанс ще ближче співпрацювати з кращими конструкторами Старого Світу і продемонструвати усю міць розуму і спортивного духу українців» - зауважує Дмитро Кондратьєв директор департаменту змагань Федерації ракетомодельного спорту України.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: