Ізраїль тепло прийняв дітей учасників АТО із України (фото)

З 2 по 12 серпня в Ізраїлі в літньому оздоровчому таборі відпочиває група дітей українських військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції на сході України, повідомили Дивись Інфо у прес-службі ЛМР.

Це школярі віком від 9 до 16 років, всього 18 осіб - вісім зі Львова та ще десять - з міст Львівської області: Трускавець, Городок, Самбір, Моршин, Дрогобич. У половини з них батьки загинули в ході АТО, у решти - отримали поранення різного ступеня тяжкості в ході бойових дій. Всі хлопці перебувають в Ізраїлі вперше, а багато з них, взагалі, ніколи не бували за кордоном.

Ініціатива запросити на відпочинок в Ізраїль дітей українських військовослужбовців, в чий будинок прийшло горе, належить Почесному консулу Ізраїлю в Західному регіоні України Олегу Вишнякову. Він же став головним спонсором. Почесного консула підтримали мерія Львова та Львівська облдержадміністрація. Також своє сприяння надали Посольство Ізраїлю в Україні і авіакомпанія «МАУ».

По приїзді до Ізраїлю хлопців розмістили в молодіжному селі імені доктора Ісраеля Гольдштейна. За словами Оксани Яковець, заступник директора департаменту соцзахисту населення Львівської ОДА, яка супроводжує групу дітей, програма табору дуже насичена.

«Головне - не давати дітям залишитися наодинці зі своїм горем, відволікти їх від біди, - говорить Яковець. - Ще одна мета - щоб вони дізналися більше про цю країну, де так багато історичних і культурних пам'яток». У програмі - відвідування релігійних святинь, Старого міста Єрусалима, аквапарку. Кожен день по одній годині хлопці займаються англійською мовою і комп'ютерами, а також беруть участь різних творчих заходах та спортивних змаганнях.

«Ми робимо так, щоб у дітей майже не залишалося вільного часу, щоб вони весь час були чимось зайняті», - додає Уляна Малофій, співробітник Центру соціальної служби сім'ї, дітей та молоді, яка також супроводжує групу.

«Як батько шістьох дітей, я навіть уявити собі не можу, як би мої діти росли без батьківського тепла, - пояснює, чому він ініціював відпочинок в Ізраїлі для дітей учасників АТО, Почесний консул Олег Вишняков. - Щоразу, коли я чую про загибель або поранення наших захисників, думаю про їх сім'ї. Коли наші сини, брати і друзі захищають нас, обов'язок кожного з нас - підтримати їх родини.

«Цей проект, як і інші проекти, спрямований на зміцнення нашого тилу і повинен стати пріоритетним. Я вдячний за надану допомогу в організації табору меру Львова Андрію Садовому, голові ЛОДА Олегу Синютці, послу Ізраїлю Еліаву Бєлоцерковські і авіакомпанії «МАУ», - говорить Олег Вишняков.

DSC_1056 (1) DSC_1068 DSC_1076

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: