"Карта львів’янина" уже перетворилась на картку учасника АТО?

Соціальна картка львів’янина стане для учасників АТО справжнім проривом у наданні їм електронних адміністративних послуг, соціальної підтримки, фінансових операцій. Для того, щоб отримана учасниками АТО ІД-картка не була лише шматком пластику з оригінальним дизайном, Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, в рамках кампанії «Відповідальне місто», у співпраці з громадською організацією «Центр Європейської Інтеграції України», пропонує демобілізованим хлопцям стати учасниками проекту «Вікно можливостей» та пройти навчання комп’ютерній грамоті у зручний для них час, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛМР.

Зараз вже зголосилось понад 60 учасників АТО, і перша група розпочала своє навчання в останній день липня на базі НВК «Школа-гімназія «Галицька», яку оснастили для цього новою комп’ютерною технікою.

Мета проекту «Вікно можливостей» – допомогти учасникам АТО ефективно користуватись «Карткою львів'янина» та «Особистим кабінетом мешканця».

«Бюрократія у питаннях соціального захисту учасників АТО – це злочин, тому в рамках кампанії «Відповідальне місто» Львівський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді активно долучився до впровадження соціальної ІД-картки. Комплексна програма підтримки учасників антитерористичної операції та членів їхніх сімей – мешканців м. Львова передбачає широкий спектр фінансової та іншої соціальної підтримки львів’ян, яких скеровують в зону проведення АТО. Водночас, для того, щоб отримати цю допомогу, учасники АТО або члени їх сімей повинні обійти декілька структурних підрозділів міської ради та подати здебільшого один і той самий пакет документів.

Таким чином, отримання соціальної допомоги потребує від учасника АТО багато терпіння, часу та зусиль. Така ситуація у вік стрімкого розвитку нових інформаційних технологій в умовах функціонування всесвітньої інформаційної мережі, яка дозволяє забезпечити доступ до інформації без будь-яких істотних обмежень за обсягом і швидкістю, є аномальною. На запитання соціальних працівників, як можна спростити та пришвидшити учасникам АТО доступ до отримання допомоги, була лише одна відповідь фахівців – запровадження ІД-картки, яка дозволить чиновникам бачити необхідну для ідентифікації інформацію за номером особи.

Тому Львів, як Відповідальне Місто, першим в Україні відкриє своїм мешканцям, з пріоритетом на учасників АТО, шлях до електронних послуг», - розповіла Оксана Рубай, в. о. директора Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: