У Львові відбудеться фестиваль музики

Прес-анонс 6 серпня (ЧЕТВЕР), 14:00

Львівська свічкова мануфактура (площа Музейна, 1)

Прес-конференція з нагоди II міжнародного фестивалю «Музика в старому Львові»

у рамках партнерства з XXX-м Міжнародним фестивалем «Музика в старому Кракові»

У прес-конференції беруть участь:
Володимир Сивохіп – генеральний директор Львівської обласної філармонії
Сергій Бурко – засновник фестивалю, мистецький керівник та головний диригент оркестру «Віртуози Львова»
Юрій Луців – музичний координатор фестивалю

Ірина Магдиш – начальник управління культури ЛМР
Андрій Сидор – директор компанії «Дік-Арт», співорганізатор та партнер фестивалю

Резонансною подією серпня стане міжнародний фестиваль «Музика у старому Львові» та «Музика у старому Кракові» як спільний міст дружби між Львовом і Краковом.  Другий для львів’ян та ювілейний 40-й фестиваль для Кракова запросить понад 20 яскравих виконавців з України та Польщі.

У місті Лева, місті древніх історичних пам’яток архітектури, де кожна площа, церкви і навіть концертні зали мають свою неповторну історію, особливий настрій Вам подарують музиканти з Києва, Чернівців, Дніпропетровська, Хмельницького, Маріуполя, Львова та Кракова.

Впродовж двох тижнів, з 14 до 30 серпня, львів'яни та гості міста поринуть в атмосферу свята, що буде сповнене незвичними атракціями із одночасним виконанням високопрофесійної музики. На слухачів очікують мистецькі анімації, проекти «Три Моцарти», «Серенади на повітрі» за участю  маріупольського оркестру «Ренесанс» і оркестру «Віртуозів Львова», що музичним мистецтвом об’єднують Схід і Захід країни.

Цьогорічний фестиваль пройде під гаслом «Музика при свічках» у вишуканій атмосфері, адже свічка, як символ правди, мудрості і духовності, створить єдиний духовний міст між Львовом  і Краковом, які мають спільну історію та культуру. Тож не випадково, що заключний концерт фестивалю 30 серпня пройде на терасі Львівської свічкової мануфактури, що на площі Музейній,1.

Ідея проведення  спільного українсько-польського фестивалю належить засновникові відомого камерного оркестру «Віртуози Львова», народному артисту України Сергію Бурку та засновнику польської капели «Краковєнсіс» й багаторічного польського фестивалю «Музика в старому Кракові» Станіславу Галонському,  тісна співпраця між якими триває вже понад 20 років.

Львів-Краків – міста-побратими, яких об'єднує багато історичних надбань, міста, які вважаються визначальними у міжкультурному діалозі України та Польщі.

Інформація за телефоном: Ольга Максим’як, відділ реклами та маркетингу

Тел.: 0981301061
0676734210

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Інші події

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: