Всеукраїнський благодійний велопробіг "Бачу! Можу! Допоможу!" фінішуватиме у Львові

5 серпня 2015 року у місті Львові фінішуватиме Всеукраїнський благодійний велопробіг «Бачу! Можу! Допоможу!» (I See I Can I Will) за участю молоді з вадами зору, повідомила Дивись Інфо Оксана Вацеба.

Організаторами цього благодійного велопробігу є громадські організації "Інститут українських студій" і "Львівська академія прав людини імені Святого Івана Боско". Це тридцятиденний велопробіг за участі молоді з вадами зору з різних областей України, які їдуть на велосипедах-тандемах. Керує цим велосипедом лідер – людина з нормальним зором, а допомагає йому в команді – людина з частково або повністю втраченим зором.

Такий благодійний велопробіг розпочався 4 липня цього року, учасники якого подолали понад 2 000 км дорогами Центральної та Західної України, й безумовно будуть раді теплому прийому львівських велосипедистів та їх двоколісній підтримці!

Місце зустрічі:

Стадіон «Арена Львів» о 18:30

19:00 – виїзд групи підтримки, усіх бажаючих, волонтерів, любителів велоспорту до центральної частини міста з учасниками велопробігу;

19:30-20:00 - офіційне завершення велопробігу перед Львівською міською ратушею.

За додатковою інформацією просимо звертатися до координатора проекту Вікторії Лучки: тел. 093-839-86-74.

Довідково.

Маршрут благодійного велопробігу

04 липня – Львів

06-08 липня – Рівне

08-09 липня – Житомир

09-11 липня – Київ

14-15 липня – Черкаси

19-21 липня – Умань

22-24 липня – Вінниця

31 липня-01 серпня – Чернівці

02-04 серпня – Івано-Франківськ

05 серпня - Львів

Про проект

Люди з вадами зору в Україні щодня стикаються з численними труднощами, змагаючись за гідне життя. Труднощі, які вони зазнають, починаючи з непристосованих: громадського транспорту, магазинів, вулиць і державних установ, разом з обмеженими можливостями освіти і проблемами безробіття, призводять до загального виключення незрячих з життя українського суспільства. Все це спричиняє ізоляцію незрячих у їхніх домівках і несприйняття громадськістю.

Члени громадських організацій "Інститут українських студій" і "Львівська академія прав людини імені Святого Івана Боско" разом з партнерами розробили проект, спрямований на сприяння соціальним перетворенням і соціальної інтеграції людей з вадами зору як рівноправних членів українського суспільства. Результатом буде створення і облаштування громадського простору "Сенсотека" на базі громадської бібліотеки №18 м. Львова, спеціально розробленого для спільного відпочинку та дозвілля зрячої і незрячої молоді.

Проект проводиться в шанування Світлої пам'яті Миколи Пеха, який працював над ідеєю цього марафону у 2011 році. Він втратив зір у 12 років.

Запропонований проект – це тридцяти денний велопробіг територією Західної та Центральної України за участі молоді з вадами зору. Молоді люди з різних областей України, їдуть на велосипедах-тандемах. Керує цим велосипедом лідер – людина з нормальним зором, а допомагає йому в команді – людина з частково або повністю втраченим зором.

Впродовж руху велотандемів Україною діє проект "Бачу! Можу! Допоможу!", який має на меті допомогти людям з інвалідністю стати "видимими" для громадськості, сприяти соціальній інтеграції незрячих як активних громадян і забезпечувати повагу прав людини незалежно від фізичних можливостей особи.

Завдання проекту

- Посилити соціальні перетворення в суспільстві так, щоб забезпечити людям з вадами зору рівність, повну замученість у громадському житті і відпочинку, доступність товарів і послуг.

- Привернути увагу громадськості до потреби створення необхідних умов для соціальної інтеграції людей із вадами зору у всіх сферах життя країни.

- Розширити можливості людей із вадами зору та показати позитивний приклад повноцінного життя, незважаючи на обмежені фізичні можливості.

- Популяризувати здоровий спосіб життя, зокрема спорт і спортивний туризм серед українців.

- Створити можливості для доступу до історичних пам'яток для людей із обмеженими можливостями та популяризації туризму в Україні.

- Збільшити обізнаність суспільства щодо питань корпоративної соціальної відповідальності, зібравши кошти на закупівлю необхідного обладнання і на загальне переоблаштування бібліотеки №18 м. Львова в "Сенсотеку" – громадський простір, спроектований для спільного відпочинку і неформальної освіти зрячої і незрячої молоді.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: