Колодій – правоохоронцям: Я би хотів, щоб ви виконували свої обов’язки

        Сьогодні, 7 серпня, у Львові, на площі Генерала Григоренка відбулася презентація чергового етапу експерименту з впровадження нових форм і методів у роботі міліції, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОР.

У презентації взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, голова Львівської ОДА Олег Синютка, голова відділу регіональних питань Консультативної Місії ЄС Удо Моллер, т.в.о начальника головного управління МВС України у Львівської області Руслан Домніцак, ректор Львівського державного університету внутрішніх справ генерал-лейтенант Валерій Середа, представники правоохоронних органів та громадських організацій.

Від Львівської обласної ради, яка сприяла у реалізації проекту, виступив голова обласної ради Петро Колодій, який зазначив: „Рік тому, коли розпочалися консультації щодо реформування правоохоронних органів, ми зрозуміли, що це вкрай важливо для Львівщини. Адже ми побачили дії тодішньої міліції під час Революції Гідності, ми побачили, що сталося з нашими правоохоронними органами. Однак ми вірили, що є здорове ядро. Ці люди приходили неодноразово до Львівської обласної ради, заявляли про свою підтримку.

Водночас відгукнулися представники Європейського Союзу з пропозицією надати консультації та допомогти провести реформування. Це й дало той поштовх і той результат, який ми сьогодні маємо”.

Петро Колодій наголосив на тому, що проект успішно стартував у Самборі, а від сьогодні впроваджуватиметься далі. Однак голова обласної ради підкреслив: „Якщо не зміниться свідомість правоохоронців, якщо вони не усвідомлять, що повинні захищати громаду, то, на жаль, доведеться знов громаді захищати саму себе. Я б не хотів, щоб у нас повторилася Ніч гніву, щоб на вулицях замість міліціонерів стояла громада і захищала правопорядок. Я би хотів, щоб ті люди, які покликані до цього, які присягнули на вірність громаді, виконували свої обов’язки”.

Цей спільний проект Консультативної місії ЄС і УВС України у Львівській області, який розпочався у Самбірському міськвідділі у червні минулого року і визнаний успішним, міністерство розпорядилося поширити ще на чотири райони нашої області – Старосамбірський, Турківський, Жовківський і Мостиський.

Він впроваджує систему, яка базується на кращих європейських практиках та очікуваннях людей, відбудовуючи довіру між правоохоронцями та громадянами.

У цих чотирьох районах, за прикладом Самбора, створять нові групи швидкого реагування, забезпечать їх необхідною технікою.

Як свідчать результати впровадження проекту у Самборі, тут значно покращився час реагування правоохоронців на повідомлення громадян. Через це жителі Самбора почали удвічі частіше звертатися до чергової частини за допомогою, тому що знають, що міліція приїде.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: