У Львові півсотні магазинів продають алкоголь вночі, - Васюник (відео)

Міліція Львова відреагувала на звернення народного депутата, львів’янина Ігоря Васюника з вимогою посилити контроль за продажем алкоголю в заборонений час. Правоохоронці провели перший рейд, проте виявили лише 4 порушення щодо торгівлі спиртним вночі та неповнолітнім. В той же час активісти та мешканці назвали майже півсотні таких магазинів-порушників.

Два тижні тому широке обговорення серед мешканців Львова викликали результати незалежного рейду нічними магазина Львова щодо порушення заборони продажу алкоголю вночі. Помічники нардепа Ігоря Васюника зробили контрольні закупки в 30-ти магазинах та МАФах в різних районах Львова. Результати виявились більш, ніж невтішними – в дев’ятьох з десяти магазинів продають алкоголь в заборонений час. Порушення зафіксували на відеокамери, а відзнятий матеріал разом із зверненнями з вимогою посилити контроль Ігор Васюник скерував міському голові Львова та начальнику міської міліції.

«До мене надходило чимало звернень львів’ян про п’яні дебоші під їхніми будинками та порушення громадського порядку. Перевірка показала, що заборона нічного продажу алкогольних напоїв у Львові не контролюється ні виконавчими органами міськради, ні міліцією. А це прямо впливає на безпеку та рівень злочинності в місті. Була інформація, що дільничні міліціонери «кришують» таку торгівлю.

Добре, що правоохоронці почали проводити перевірки і, навіть, нарешті почали складати протоколи про адмінпорушення. Це дозволить штрафувати порушників за торгівлю алкоголем вночі, а за продаж алкоголю неповнолітнім – повинні позбавляти ліцензії», - розповів Ігор Васюти.

Водночас, народний депутат наголосив, що незадоволений тим, які результати перевірки магазинів оприлюднили правоохоронці. За словами Ігоря Васюника, після оприлюднення відео з місцями нічної торгівлі алкоголем, в громадську приймальню надійшло ще більше звернень про порушення від львів’ян.

«Міліція повинна робити не поодинокі рейди. Охорона громадського порядку – це щоденний обов’язок наших правоохоронців. І мене дивують озвучені цифри, що виявили лише 4 порушення щодо торгівлі спиртним вночі та неповнолітнім. Мої помічники лише за два дні виявили 27 порушників. Щоб не було спекуляцій, ми це зафіксували на відео. Фактично зафіксували порушення. Після того до нас надійшли звернення від львів’ян про продаж алкоголю ще в 25 місцях! Найбільше порушень в спальних районах міста. До прикладу мешканці вул. Наукової називають територію навколо школи №45 «притоном п’яної молоді». А мешканці Сихова скаржаться, що біля шкіл №93, №95, №1, №98 продають алкоголь неповнолітнім.

Це свідчить про масове нехтування забороною продавцями. Наразі, львівські мерія та міліція борються з нічним продажем алкоголю, як мокре горить», - додає народний депутат Ігор Васюник.

Відтак, подаємо ще раз список вулиць та місць (доповнений), де мешканці скаржаться на продаж алкоголю неповнолітнім та в заборонений нічний час:

Зафіксовано продаж алкоголь після 22:00

 

Адреси, за якими львів’яни скаржаться на продаж алкоголь після 22:00 і продаж спиртного неповнолітнім:
 

  1. вул. Наукова, 112
  2. вул. Наукова, 90
  3. вул. В.Великого,111
  4. вул. Шевченка, 108
  5. вул. Франка, 47
    вул. Замарстиністька, 124
  6. вул. Ш.Руставелі, 4
  7. вул. Синівська, 14
  8. вул. Драгана, 1
  9. вул. Драгана, 2
  10. вул. Кн.Ольги, 112
  11. вул. Симоненка, 8
  12. вул. Горбачовського, 20
  13. вул. Грінченка, 4б
  14. вул. Мазепи 25 (ТЦ “Магнат”)
  15. вул. Мазепи, 13б
  16. вул. Шевченка, 362
  17. вул. Роксолани, 24
  18. вул. Патона, 2/4
  19. вул. Дж.Вашингтона, 11
  20. вул. Пасічна, 53
  21. вул. Кн.Романа, 16

 

  1. пр. Червоної калини 57 а
  2. пр. Червоної калини, 49,
  3. вул. Хуторівка 30,
  4. вул. Хуторівка 5,
  5. вул. Стрийська 71,
  6. вул. Зелена (магазин біля супермаркету «Вопак»),
  7. вул. Володимира Великого, 40 ,
  8. вул.   Коновальця (кінцева трамваю №2)
  9. вул. Городоцька, 241-257,
  10. вул. Виговського,11-19,
  11. вул. Шевченка, 350,
  12. вул. Низинна, 52
  13. вул. Гарматія, 16,
  14. вул. Січових стрільців,
  15. вул. Гоголя,
  16. вул. Дорошенка
  17. вул. Данила Галицького
  18. площа Митна
  19. вул. Мечникова,
  20. вул. Пекарська,
  21. вул. Кримська, 16
  22. вул. Рутковича, 2
  23. вул. Пасічна, 70
  24. вул. Личаківська, 99
  25. вул. Личаківська 112 (магазин «2 кроки»)

Нагадаємо, 17 липня оприлюднено відео з нічного рейду магазинами Львова, в якому зафіксовано порушення щодо продажу алкоголю в заборонений нічний час та продаж алкоголю неповнолітнім

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: