На Львівщині за два тижні через спалювання стерні загинуло четверо осіб

У період з 1 січня до 10 серпня поточного року зафіксовано 904 випадки горіння сухої трави та торфу загальною площею 165,5491 га. Лише за останній тиждень таких випадкув було 39 (у 30-ти випадках горіла суха трава на площі  9,2792 га, у 9-ти випадках – торф на площі 6,0772 га. Крім того, у трьох випадках згорів урожай зернових культур. Пожежі зафіксовано на території 20 районів та 9 міст обласного значення, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

"З поверненням на Львівщину сухої і теплої погоди різко ускладнилась пожежонебезпечна обстановка на адміністративних територіях області, - розповів в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрацї Віктор Борисенко. - Особливу небезпеку становить недотримання правил пожежної безпеки під час спалюванням обжинкових залишків та стерні на земельних ділянках. Для деяких осіб спалювання стерні на власних ділянках закінчилося трагедією – через це на території області уже загинуло четверо осіб. Тому я вкотре закликаю мешканців області бути обережними з вогнем, дотримуватись правил пожежної безпеки, не допускати підпалів сухої рослинності, стерні, лісових насаджень і торфу. Тим паче, що відповідні служби активізують свою роботу щодо виявлення господарів, які, незважаючи на небезпеку, продовжують спалювати траву на власних земельних ділянках".

Загалом від початку пожежонебезпечного періоду за порушення природоохоронного законодавства затримано та притягнуто до адміністративної відповідальності 182 особи (працівниками Державної екологічної інспекції у Львівській області - 25 осіб, Головного управління МВС України у Львівській області - 77 осіб, Львівського обласного управління лісового та мисливського господарства - 80 осіб). Оштрафовано порушників на суму у 16 тис. грн.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: