У Львові спеціальна машина викорчовує пні (відео)

Сьогодні, 10 серпня, комунальники ЛКП «Зелений Львів» почали випробовувати чеську машину для подрібнювання пнів. Повідомляє кореспондент Дивись.Інфо.

Львівські комунальники випробовують нещодавно придбану машину для подрібнення пнів. Минулого тижня встигли спиляти більше двадцяти пеньків різної величини на вул. Стефаника, Словацького та проспекті Свободи. На порядку денному – парк ім. І. Франка. Подальші локації погоджуватимуть із райадміністраціями. На місці пнів обіцяють висадити нові дерева.

За словами начальник управління екології та благоустрою Львівської міської ради Андрія Галушки, техніка – чеського виробництва, придбали її у дніпропетровської компанії, яка кілька місяців виграла тендер. Вартість подрібнювача складає 290 тис. грн.

«Пеньок діаметром 50-60 см машина здатна викорчувати за 10 хв, шо стосується більших пнів, наприклад діаметром 1 м, то це займає до 30 хв. часу. Опісля на місці викорчування можна садити нові дерева. У жовтні стартує осіння висадка дерев. У планах ЛМР висадити близько 2300 нових саджанців у всіх районах міста. Наразі вже викорчували з десяток пнів по вул. Стефаника та Словацького, але поки ще жодного не посадили», - розповів Андрій Галушка.

Начальник екоуправління зауважив, що Львів  – перше місто на заході України, яке має таку машину

Очікується, що найбільшу кількість дерев висадять на території Франківського та Шевченківського районів – загалом, близько 1100.

Зазначаймо, що цього річ у Львові зрізали близько 650 дерев.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: