На Львівській магістралі створять комісію для вирішення "земельного питання" у Брюховичах

Львівська залізниця, відповідно до чинного законодавства України, оформляє право власності на землі залізничного призначення. Так, на основі наявних планів смуги відведення, магістраль звернулась до суду, коли виявила перетин смуги відведення залізниці у селах Брюховичі та Рясне-Руська на Львівщині із земельними ділянками фізичних чи юридичних осіб, повідомила Дивись Інфо прес-служба Львівської залізниці.

Варто наголосити, що Львівська залізниця діє виключно в межах законодавства та намагається максимально толерантно відстоювати права державного підприємства. Магістраль в жодному випадку не захищає приватну територію, а лише землі транспорту, які є державним майном. Під’їзна колія в напрямку Яворова, в смузі відведення якої і знаходяться приватні земельні ділянки деяких жителів Брюхович та Рясне-Руської – це землі, пов’язані із безпекою не лише залізниці, але й цілої держави, тому не підлягають приватизації чи відчуженню.

Залізничники усвідомлюють, що спірні земельні питання зачіпають інтереси громадян, які, у переважній більшості випадків знають, що неправдивим шляхом отримали у користування земельні наділи, намагаються будь-яким способом продовжити термін незаконного володіння землею, часом ігноруючи навіть те, що приватні будинки, господарські споруди чи городи знаходяться всього за кілька метрів від колії.

На зустрічі із представниками ініціативної групи мешканців сіл Брюховичі та Рясне-Руська, представники магістралі запропонували створити комісію, аби ще раз вийти на місце, вивчити позицію всіх сторін та встановити об’єктивний стан справ аби прийти до компромісу із місцевими мешканцями. Зі свого боку, Львівська залізниця просить громадян не піддаватись на провокації, законними та мирними способами шукати шляхи вирішення ситуації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: