"Свобода" не уповноважувала Небожук заявляти про закриття шкіл, - заява

Львівська обласна організація ВО "Свобода" заявляє, що виступає проти закриття частини загальноосвітніх навчальних закладів, яке відбувається під патронатом голови Львівської обласної держадміністрації і, за сумісництвом, голови "Солідарності" "БПП" Олега Синютки та директора департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександри Небожук. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба ЛОО ВО "Свобода"

Подаємо повний текст заяви:

"Упродовж своєї каденції у Львівській обласній раді VI скликання фракція ВО "Свобода", володіючи 34,5% депутатських мандатів, усі свої рішення ухвалювала, опираючись на волю виборців Львівщини. Починаючи з 2010 року, свободівці не дозволяли жодній виконавчій владі у Львівській області від режиму Януковича-Азарова здійснювати так звану оптимізацію соціяльної, медичної та освітньої інфраструктури у сільській місцевості без згоди на це територіяльної громади та рішень органів місцевого самоврядування (сільських та селищних рад).

Нинішній уряд Яценюка, залишивши більшість органів місцевого самоврядування на рівні сільських рад без фінансового ресурсу та прикриваючись недосконалою реформою "добровільного" об'єднання громад, намагається під тиском ЛОДА закрити на Львівщині частину загальноосвітніх навчальних закладів. На першому етапі йдеться про 25 шкіл.

Цей процес закриття відбувається під патронатом голови ЛОДА Олега Синютки та департаменту освіти і науки Львівської обласної державної адміністрації, директором якого є Олександра Небожук.

З огляду на це, заявляємо, що Львівська обласна організація ВО "Свобода" не уповноважувала Олександру Небожук як директора департаменту на такі управлінські дії та заяви, оскільки це суперечить Програмі ВО "Свобода" – "Програмі захисту українців" – та не відповідає духу децентралізації, декларованому чинною владою.

Львівська обласна організація ВО "Свобода" вважає, що рішення щодо економічного, соціяльного та інфраструктурного розвитку сіл та селищ Львівщини мають ухвалювати винятково громади таких населених пунктів через механізм всебічних громадських слухань та подальших голосувань на рівні місцевих рад, а не чиновники з ОДА. І якщо рішення громади буде за те, щоби школа чи инший заклад продовжував функціювати у певному населеному пункті – виконавча влада зобов'язана забезпечити фінансування їхньої діяльности. За умов невиконання волі громади представники виконавчої влади (РДА і ОДА) повинні подавати у відставку із займаних посад".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: