У Львові зніматимуть короткометражний фільм про Другу світову війну

У Львові зніматимуть короткометражний фільм про події, що сталися у липні 1944 року після так званого Бродівського котла, коли полягла велика кількість вояків як Вермахту, так і Червоної армії.

Зйомки відбудуться за ініціативи ГО «Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

«Тисячами тих бійців були українці. І в складі тієї ж армії СРСР, і в складі дивізії СС «Галичина». Ідея така, що і конвоїри, і полонені червоноармійців є українцями», – розповідають у товаристві, передає газета «День».

У сюжеті короткометражки відтворять пересування радянської армії після бою. Також покажуть ставлення радянської армії до українців СС «Галичина» під час допиту. Крім цього, висвітлять і ту «моральну» трагедію українського народу, яка сталася вже у 50-х роках, коли у одному із сіл прямо на братській могилі, на кістках збудували дорогу, не прислухаючись до протестів місцевих мешканців.

У зйомках візьмуть участь близько пів тисячі людей. Усі вони знімаються на волонтерських засадах. Закінчення монтажу планують уже через півроку. Далі стрічку презентують у Львові, після чого проведуть покази у всіх районних центрах області та найближчих до Львівської областях. Також його використовуватимуть у роботі зі школярами, якою традиційно займається Товариство пошуку жертв війни «Пам’ять».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: