Журналістів для АТО перевіряє СБУ (відео)

Усіх цивільних журналістів, які бажають писати на військову тематику, ретельно перевіряють. Журналісти, які хочуть отримати дозвіл працювати в зоні АТО, повинні витримати перевірку служби безпеки України. Причому, це стосується як українських, так і іноземних журналістів.

Про це сьогодні, 11 серпня,  під час дискусії на тему: «Роль журналістики у війні. Досвід НАТО і України», яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив керівник Західного регіонального медіа-центру МО України, полковник Олександр Поронюк.

- Вони повинні бути акредитовані Службою безпеки. Після цього їхні документи відправляються в штаб АТО. І тільки тоді він отримує посвідчення, щоби він зміг спокійно працювати в зоні ведення бойових дій, - каже Поронюк.

Проте, за його словами, потрібно розрізняти військового журналіста та журналіста, який пише про війну.

- Одна справа, коли це цивільний журналіст пише про все, що бачить навколо себе на війні. І зовсім інше, коли це людина, яка має свої посадові обов’язки і зобов’язаний виконувати розпорядження та інструкції, - каже Олександр Поронюк.

Він стверджує, що всі мобілізовані журналісти, які стали прес-офіцерами, зобов’язані дотримуватися інструкцій.

На думку керівника групи зі зв’язків із громадськістю IІ-го етапу українсько-американських навчань «Фіарлес Гардіан-2015», капітана ЗС США Кетрін Каліскі, військові журналісти, коли висвітлюють події в армії, то намагаються показувати більше хорошого, ніж поганого.

Проте офіцер зі зв'язків з громадськістю, сержант ЗС США, газетяр Алекс Скрипничук каже, що нічого такого американські військові від цивільних журналістів не приховують.
- Ми показуємо все як є. Ми матимемо тільки проблеми, якщо цивільний журналіст скаже неправду, - каже він.

Але в таких випадках американські журналісти прямо кажуть своїм цивільним колегам про це.
- Коли до нас звертаються цивільні журналісти з проханням відвідати наші навчання, то ми перевіряємо цього журналіста та його видання й просимо ознайомитися наперед зі списком запитань, - зізналася Кетрін Каліскі.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: