Львівська митниця ДФС працює над впровадженням електронних сервісів

Використання сучасних електронних систем і технологій дозволяє скоротити час митного оформлення товарів, мінімізувати суб‘єктивний вплив на прийняття рішень, зменшити кількість бюрократичних процедур, а відтак досягти збільшення надходжень у бюджет, запобігти правопорушенням, повідомила Дивись Інфо прес-служба ДФС у Львівській області.

Уже сьогодні у Львівській митниці запроваджено низку електронних сервісів, що дозволяють визначати правильне оподаткування товарів, уникати маніпуляцій з кодами, вартістю, країною походження, іншими показниками, які впливають на повноту оподаткування, чітко регламентувати дії інспектора.

Найефективнішою на сьогодні є автоматизована система, побудована на основі аналізу ризиків. Профілі ризиків активно наповнюються з різних джерел інформації, тож інспектор митниці не має можливості прийняти рішення на власний розсуд. Завдяки цьому середній час митного оформлення однієї імпортної митної декларації становить 1 год.41 хв., експортної – 1 год. Кількість митних оглядів у пунктах пропуску становить 4,5% від загальної кількості пропущених транспортних засобів та 8,5% від загальної кількості оформлених митних декларацій.

Не менш важливим є перехід на стовідсоткове електронне декларування. Можливість використовувати цю процедуру має кожен підприємець. На сьогодні у Львівській митниці ДФС 98% митних декларацій оформлено за цією процедурою. Переваги її очевидні - подана митному органу електронна декларація автоматично потрапляє до відповідної бази даних, де їй автоматично присвоюється номер, а також визначається інспектор, який буде її оформлювати. Підприємці мають змогу самостійно фіксувати в електронній системі дату та час подання ними митної декларації, а посадові особи митної установи є персонально відповідальними за порушення строків митного оформлення.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: