Турківська РДА не публікує розпоряджень

Турківська РДА не публікує розпорядження голови РДА. Про це пише портал міста Турки.

4 травня на сайті було опубліковано інформацію про те, що "Офіційний сайт Турківської районної державної адміністрації вже майже місяць не публікує розпоряджень голови РДА."Я вирішив перевірити чи відреагувало керівницво РДА на цю публікацію і побачив повне ігнорування прав громади на доступ до публічної інформації.

Саме з цього питання я звернувся до голови Турківської РДА Олександра Лабецького. Він повідомив, що насправді ще в травні місяці його реакція була миттєвою на зауваження і були дані відповідні доручення про оновлення опублікованих розпоряджень та постійне висвітлення прийнятих.

Сьогодні "зайшов" на офіційний сайт Турківської РДА і бачу, що справа з місця не зрушилась. Це наштовхує на певні роздуми - невже розпорядження є настільки секретною інформацією, що їх зміст не можна опубліковувати!? Але в цьому випадку має бути опубліковано хоча б номер розпорядження, дата та заголовок (назва). Друге: голова РДА настільки зайнятий, що після мого візиту просто забув дати вказівку щодо публікації розпоряджень. Третє: відповідальна особа, яка займається наповненням сайту не виконує своєї роботи в повній мірі та ігнорує вказівки керівництва, а отже порушує чинне законодавство України. Адже оприлюднення у мережі Інтернет інформації про діяльність органів виконавчої влади передбачена відповіними нормативно-правовими актами.

Так, відповідно до ст.15 ЗУ "Про доступ до публічної інформації", розпорядники інформації зобов'язані оприлюднювати інформацію про свою діяльність та прийняті рішення... Отже, обмежуючи жителів Турківського району у доступі до публічної інформації, Турківська РДА не в повному обсязі виконує вимоги законодавства, тим самим порушуючи його. Такого не дозволяли собі навіть "регіонали"!

До вищесказаного, у Львівській області вже є практика зобов'язання опублікування розпорядчих документівв мережі Інтернет в судовому порядку. Враховуючи, що на останній зустрічі з громадськими організаціями голова РДА вкотре наголосив, що чиновники мають бути відкритими і не боятись відкритих зустрічей з людьми, надіюсь, що змушувати Турківську РДА дотримуватись букви закону через суд не прийдеться і всі розпорядження (починаючи з квітня місяця поточного року) таки з'являться на сайті.

Турка - перлина Карпат

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: