Упродовж доби на Львівщині зафіксовано 27 пожеж в екосистемах

Упродовж 17 серпня на території 12 районів області та 2 міст обласного значення зафіксовано 27 подій, пов’язаних із пожежами у природних екосистемах, на площі 15,5 га (4 - пожежі торфу на площі 0,013 га, 23 - пожежі сухої трави та стерні на площі 15,4 га). Про це повідомив в.о. директора департаменту з питань цивільного захисту Львівської облдержадміністрації Віктор Борисенко.

Пожежі своєчасно ліквідовано пожежно-рятувальними підрозділами Головного управління ДСНС України у Львівській області. Продовжуються роботи з гасіння торф’яних пожеж у 4-х місцях на території Городоцького, Радехівського, Сокальського та Яворівського районів.

"За інформацією Львівського регіонального центру з гідрометеорології 18 серпня в північній частині області місцями збережеться надзвичайна пожежна небезпека. Зважаючи на це, департамент з питань цивільного захисту облдержадміністрації вкотре закликає мешканців області припинити спалювання стерні на полях та присадибних ділянках, не допускати підпалів сухої рослинності, лісових насаджень і торфу, дбати про власне життя та здоров'я. Адже наслідком таких дій є не лише шкода довкіллю, що тягне за собою адміністративну відповідальність, але й травмування, каліцтво або смерть винуватців", - підсумував Віктор Борисенко.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: