Атаку на сайт Львівської ОДА здійснили з Криму

Офіційний інтернет-портал Львівської обласної державної адміністрації сьогодні, 20 серпня, відновив свою роботу після збою, спричиненого несанкціонованим втручанням сторонніх осіб, повідомила Дивись Інфо прес-служба ЛОДА.

Нормального функціонування веб-ресурсу www.loda.gov.ua вдалось досягти внаслідок швидкої реакції розробника, правоохоронних структур та компанії, котра надає послуги хостингу. Завдяки їх спільній та злагодженій роботі наслідки кібератаки повністю усунуто. Також відслідковано місце перебування зловмисників та заблоковано IP-адресу, з якої здійснили злом сайту ЛОДА. Втручання у роботу порталу відбулось із Кримського півострова, зокрема сигнал надходив із міста Сімферополь.

За фактом злому сайту Львівської ОДА триває досудове розслідування. У зв’язку із несанкціонованим втручанням у його роботу відкрито кримінальне провадження. Інформацію занесено у єдиний реєстр досудових розслідувань.

Нагадаємо, що офіційний веб-портал Львівської обласної державної адміністрації (www.loda.gov.ua) тимчасово припинив роботу у середу, 19 серпня. Причиною цього стало несанкціоноване втручання у систему керування сайтом, внаслідок якого злочинцям вдалось розмістити інформацію відверто проросійського та хворобливого змісту, яка принижує честь та гідність українців.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: