До Львова приїхав відомий джазмен із Америки

Українець з походження Вадим Неселовський у суботу відкриє міжнародний фестиваль Львів Клез Фест, пише Західнет

Вадим Неселовський щойно вперше прийшов на репетицію із оркестром «INSO-Львів». Хоче почути, як ці музиканти трактують твори його авторства.  Оркестранти гортають свіженьку партитуру, де ще не встигло висохнути чорнило.

«Коли ми отримали вчора останню партитуру, бо ми справді отримали її тільки вчора. Вадим її написав перед концертом і це буде прем’єра всесвітня, бо вона ще ніде не виконувалася і вперше виконається у Львові», — каже заступник генерального директора філармонії Іоланта Пришляк.

Суботній концерт буде своєрідним експериментом для «INSO-Львів»,  бо не часто випадає нагода симфонічному оркестру грати джаз.

«Музика джазова і для нас як для симфоністів трошечки... Ми подивилися, що нам потрібні додаткові репетиції для того, щоб все це представити в найкращому варіанті», — розповідає концертмейстер оркестру «INSO-Львів».

Гастролер Вадим Неселовський виріс в Одесі, музику опановував у Німеччині та США. Концертує як джазовий піаніст, викладає і пише музику для відомих джазменів світу. Втім рік тому почав писати твори для симфонічного оркестру. Його це так захопило, що тепер часто виступає світом з оркестрами та власними композиціями.

«Мене дуже тішить, що тепер можу представляти свою музику ширшому колу слухачів. Ця музика, звичайно, вийшла із джазу, але можливо, вона зачепить людей, які до джазу не мають жодного стосунку, вони почують її і подумають: а може ці джазмени не такі й дурні», — сказав піаніст Вадим Неселовський.

Себе гастролер називає українцем, навіть дав у США благодійний концерт для потреб переселенців зі сходу України. У суботу для львів’ян готує сольні імпровізації на тему українських та єврейських пісень, а також чотири твори з оркестром.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: