Порошенко про армію: контрактників побільшає, призов буде збережено

Станом на серпень 2015 року у ЗСУ - 60 тис. солдат-контрактників і 45 тис. офіцерів. 

Про це у Чугуєві (Харківська обл.) заявив президент Петро Порошенко під час урочистого вручення  особовому складу ЗСУ та іншим військовим формуванням озброєння та військової техніки, говорячи про контрактну армію.

"105 тисяч - це зараз кістяк ЗСУ. Але жодна з сучасних армій світу під час реальної війни не комплектувалася контрактниками на всі 100%", - зазначив Порошенко.

За його словами, контрактна складова у формуванні війська буде збільшуватися.

"У першу чергу йдеться про ті підрозділи, які нестимуть службу у зонах підвищеного ризику, неподалік кордону з РФ, де це потребує спеціальних знань, де держава витрачає чималі гроші, і навчання мобілізованого потребує чималого часу", - пояснив президент.

"У найближчій перспективі призов і мобілізація буде збережено", - заявив Порошенко.

Президент наголосив, що він не є принциповим противником контрактних професійних Збройних сил.

"Політики вже бавилися з цим питанням (контрактної армії) і догралися до того, що ми було взагалі залишилися без війська, чим і скористалася агресивна сусідка. Наближення місцевих виборів в Україні знову спонукає декого  пропонувати дуже прості рішення. Хочу наголосити - я, як президент, не допущу, щоб життєвоважливі питання оборони розігрувалися як передвиборча технологія", - додав Порошенко.

"Загроза зі сходу - це зрима перспектива на десятиліття вперед. Ця загроза не мине найближчим часом. І кожне нове покоління повинно мати армійський досвід", - підкреслив президент.

Українська правда

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: