У Раду внесуть законопроект про державний прапор, - Яценюк у Львові

До Верховної Ради буде внесений проект закону про державний прапор та присягу на вірність Україні. Про це заявив Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк у неділю, 23 серпня, під час церемонії урочистого підняття Державного Прапора України у Львові.

«Настав час, щоб в Україні був ухвалений закон України про державний прапор. І такий закон буде внесено до Парламенту», - наголосив він.

«Цей закон передбачає повагу до національного символу держави, визначає, що в кожній державній установі, в кожній школі, в кожній лікарні й на кожному подвір'ї повинен майоріти український державний прапор. Цей прапор є ознакою нашої єдності, нашої незалежності, віри в наше майбутнє», - підкреслив Глава Уряду.

На його переконання, частиною закону про державний прапор України має бути введення присяги на вірність Україні, «коли кожен українець, кожна дитина в кожній школі, студент і депутат Парламенту складає присягу на вірність українській державі - присягу не тільки словами, а серцем і духом, присягу країні, яка бореться й перемагає, країні, яка незламна».

Глава Уряду наголосив, що національний прапор української держави «безпосередньо пов'язаний зі Львовом». Арсеній Яценюк нагадав, що 1988 року один із учасників Товариства Лева першим підняв державний прапор країни.

«Далі наш національний прапор став невід'ємною частиною української незалежності. Зараз весь світ знає, що це прапор держави, яка бореться за свою незалежність, яка бореться проти російської агресії. І це прапор держави, яка перемагає», - сказав він.

«Наш державний прапор і наша незалежність – це нерозривні поняття. Під цим прапором зараз воюють наші вояки проти російської військової агресії. Україна будує своє майбутнє, своє європейське майбутнє під нашим українським стягом», - сказав Арсеній Яценюк.

Церемонія підняття Держаного Прапора України відбулася на площі біля облдержадміністрації, у якій також взяли участь міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, міністр інфраструктури України Андрій Пивоварський, голова Львівської ОДА Олег Синютка та керівництво міста Львів. Слідом за Державним Прапором підняли прапори, під якими служили воїни в зоні АТО. Зокрема, бійці підняли стяги Західного регіонального управління Державної прикордонної служби України, 45-го полку Національної гвардії України, 703-го інженерного полку Збройних Сил України, 16-ї окремої бригади армійської авіації Сухопутних військ ЗС України м. Броди, 24-ї механізованої бригади та 3-ої аеромобільно-десантної роти 1-го аеромобільно-десантного батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: