На Личаківському кладовищі вшанували пам'ять новітніх українських героїв (фото)

Сьогодні, 24 серпня, з нагоди 24-ої річниці Незалежності України на Личаківському кладовищі у Львові відбулися вшанування пам’яті новітніх українських героїв, які віддали своє життя у боротьбі за Україну. Про це Дивись Інфо повідомила прес-служба Львівської обласної ради

У вшануваннях взяли участь голова Львівської обласної ради Петро Колодій, голова постійної комісії з питань бюджету, соціально-економічного розвитку та комунальної власності Львівської обласної ради Ярослав Качмарик, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, начальник Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного генерал-лейтенант Павло Ткачук, українські, американські та польські військові, представники громадськості.

Зокрема, вони поклали квіти та лампадки на могилах загиблих під час Революції Гідності, генерала Сергія Кульчицького та борців за волю України, похованих на полі почесних поховань № 67; на могилах полеглих під час Антитерористичної операції, похованих на полі почесних поховань № 76. Опісля військовий капелан отець Степан Сус відслужив панахиду за новітніми Героями, які віддали своє життя за Україну та її незалежність.

Голова Львівської обласної ради Петро Колодій зазначив: «Неодноразово ми чули, що наша незалежність нам далась легкою ціною. Однак я б заперечив ці слова. Століттями тривала боротьба українського народу за незалежність. Це мільйони загиблих українців. «Я знаю грамоту свободи – її підписують мечі» – такі слова написала Ліна Костенко. Саме це сьогодні відбувається на сході України. Наші герої зі зброєю в руках відстоюють незалежність, за яку боролися діди і прадіди. Упевнений, що ми її відстоїмо і наша держава буде європейською країною».

Нагадаємо, що сьогодні, 24 серпня, з нагоди 24-ої річниці Незалежності України у Львові відбудеться низка заходів. Зокрема, від 10.30 до 17.00 проходитиме День відкритих дверей в Академії сухопутних військ, під час якого усі охочі зможуть оглянути навчально-матеріальну базу навчального закладу, зразки бронетанкової і стрілецької зброї та послухати виступ Військового оркестру Академії сухопутних військ та Зразково-показового військового оркестру Сухопутних військ Республіки Польща.

Окрім того, Військовий оркестр Академії сухопутних військ та Зразково-показовий військовий оркестр Сухопутних військ Республіки Польща пройдуть святковою ходою центральною частиною м. Львова і виступлять біля Львівського національного академічного театру опери та балету імені Соломії Крушельницької та на площі Ринок.

         О 17.00 на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету імені Соломії Крушельницької Львівська державна академічна чоловіча хорової капели «Дударик» виконає Акафіст до Пресвятої Богородиці.

О 19.30 у дворі Палацу Потоцьких розпочнеться святкова програма «Гала Україна».

фото 1 foto 1

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: