У Львові триває архітектурний фестиваль

Львів приймає перший всеукраїнський архітектурний фестиваль «ПростоНеба» – упродовж 3 днів він буде платформою для спілкування та обміну досвідом українських архітекторів, дизайнерів, урбаністів та просто небайдужих людей з усієї України. Учасників фестивалю привітав міський голова Львова Андрій Садовий.

«Я вражений цією невеликою експозицією, яка є тут поруч. Красиві речі, красиву архітектуру можуть робити тільки люди гармонійно красиві, у яких все збалансовано.

Для мене надзвичайно важливо, як для міського голови, щоб ми у Львові будували сучасну, якісну архітектуру. Її є не так багато. Якщо брати Львів – це новий термінал нашого летовища, це стадіон за проектом Альберта Вімера, це корпуси Католицького університету, ще ряд інших будівель. Я переконую людей, які мають гроші і хочуть щось будувати, щоб вони будували будівлі, які можуть бути пам’ятниками. Як ми маємо Капличку Боїмів, Палац Потоцьких, Палац Бандінеллі. Щоб колись, через 100-200 років, також були таблиці, що це пам’ятка архітектури 21 століття. Це дуже важливо. Бо ми спочатку формуємо середовище архітектурне, а потім це середовище дуже сильно формує нас. Не даремно, власне, атмосфера міста є унікальною для держави. Львів – це місто, яке навіть рабів здатне зробити народом, бо тут є атмосфера. Але ця атмосфера має силу, коли вона наповнена людьми. Ми відкриті для запрошення людей з різних міст України та світу. Я би хотів, щоб у Львові працювали найкращі, щоб у Львові творили найкращі архітектори України і світу, щоб було мудре поєднання стилів. Щоб люди приїжджали і отримували велике задоволення, і ті, хто живе у Львові, щоб також отримували задоволення», - зазначив Андрій Садовий, міський голова Львова.

Відвідувачів фестивалю очікує 3 дні лекцій від експертів, дискусій, конкурсів, ландшафтних інсталяцій та виставок. Захід відбувається на території довкола Палацу Потоцьких та Палацу мистецтв. Вхід – вільний.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Реклама
Новини від партнерів

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: